Мер Гайворона, якого затримали на хабарі, сьогодні вийшов на роботу

, Олена Сідорова

4725Міський голова Гайворона Роман Волуйко, якого минулого тижня затримали на хабарі, вийшов на роботу сьогодні, 23 травня. Його відпустили під заставу в сумі 413 тисяч гривень, повідомляють «КП» власні джерела в міській раді.

– Приїхав він у Гайворон у п’ятницю пізно ввечері. Виходить, що зібрали потрібну для застави суму за один день. Сьогодні (23 травня – «КП») він уже вийшов на роботу. Наказу про відсторонення від посади не було, – розповіли «КП».

У приймальні Гайворонської міськради появу мера на роботі підтверджують.

– На роботу він прийшов о 8:00. Зараз поїхав по справам. Завтра також планує бути на роботі, – уточнили в приймальні.

Як писала «КП», Волуйка затримали на хабарі гроші мер вимагав за виділення двох земельних ділянок у межах міста. Свою допомогу, за версією Нацполіції, він оцінив у чотири тисячі доларів.

У військовій прокуратурі Південного регіону тим часом повідомили, що насправді міський голова Гайворона вимагав не чотири, а п’ять тисяч доларів. І затримали його «на гарячому».

Як вдалося з’ясувати «КП», землю площею 12 соток біля центральної дороги хотіло отримати під промислове виробництво ТОВ «Український центр навчання та профільного розвитку», яке зареєстроване у Києві. Раніше фірма займалася курсами та освітніми програмами.

У Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань значиться, що тепер організація займається переважно оптовою торгівлею продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами. Керівником є кандидат юридичних наук, докторант кафед­ри кримінального права Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого», полковник юстиції Олександр Сарнавський.

Нагадаємо, приватний підприємець Роман Волуйко став міським головою Гайворона за списками «Батьківщини» торік у жовтні. За даними ЦВК, він набрав 33,1% голосів виборців.

 

Уточнення: кандидат юридичних наук, докторант кафед­ри кримінального права Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого», полковник юстиції Олександр Сарнавський не є керівником ТОВ «Український центр навчання та профільного розвитку».

e-max.it: your social media marketing partner