«Відомі люди – за місто святої»: Не враховувати думку 77% просто неприпустимо – Саінсус

,

4781Почесний громадянин Кіровограда, колишній міський голова Олександр Саінсус виступає за повернення місту історичної назви Єлисаветград і вважає перейменування міста проти волі більшості жителів – неприпустимим кроком влади. Про це Саінсус заявив у рамках соціального проекту «Відомі люди – за місто святої».

– Я був кілька років членом делегації від України в Європарламенті в Страсбурзі. Це сьогодні Франція, і хоча ім'я цьому місту дала Німеччина – її ворог, ніхто Страсбург не перейменовував. Бо це – історія. Вона є і в нашого міста, причому славетна. Її треба поважати, як і думку більшості містян, які сьогодні у разі перейменування хочуть, щоб їхнє місто називалося на честь святої Єлисавети. Якщо ми повернемо ім'я Єлисаветград, це ні в якій мірі не означає, що ми будемо позитивно ставиться до агресора. Розмірковувати так – безглуздо. Повернення до історії означає повагу до предків, які створили це чудове місто для попередніх, сьогоднішніх і наступних поколінь, – вважає Олександр Саінсус.

Як уже повідомляла «КП», у Кіровограді триває соціальний проект «Відомі люди – за місто святої».

Нагадаємо, згідно з результатами опитування двох авторитетних компаній КМІС і «Рейтинг», переважна більшість кіровоградців – 82% – не підтримують рекомендації профільного Комітету Верховної ради про перейменування міста на Кропивницький. Чверть містян навіть готові вийти на акції протесту.
e-max.it: your social media marketing partner