Наприкінці травня правоохоронці Олександрії вирішать, як покарати студентів-живодерів

, Олена Сідорова

4782Олександрійські правоохоронці досі ведуть слідчі дії у справі чотирьох студентів Олександрійського технікуму Білоцерківського національного аграрного університету – першокурсників, майбутніх лікарів ветеринарної медицини, які жорстоко вбили цуценя та зняли на відео його розчленування. Вже наприкінці травня поліція спільно з прокуратурою має вирішити, чи передавати справу до суду, або ж застосовувати до студентів покарання, не пов’язане з Кримінальним кодексом, розповів «КП» начальник Олександрійського відділу поліції Олександр Кодак.

– Зараз тривають слідчі дії в рамках кримінального провадження за статтею 299 «Жорстоке поводження із тваринами» Кримінального кодексу. В кінці місяця ми вже знатимемо, що робити з матеріалами справи. Після закінчення слідчих дій поліція спільно з прокуратурою вирішить, чи передавати справу до суду, або ж застосувати до студентів покарання, не пов’язане з кримінальним кодексом, але в рамках закону, – наголосив поліцейський.

Як додали «КП» в Олександрійській місцевій прокуратурі, студентам уникнути покарання не вдасться.

– Сьогодні (16 травня, – «КП») справу направили на доопрацювання та з’ясування додаткових обставин до міськвідділу поліції, – пояснює керівник тамтешньої прокуратури Ігор Білоусов. – Зараз прокуратура чекає закінчення слідчих дій. Підозри ще нікому не оголошували. Особи, скоріше за все, понесуть певну юридичну відповідальність. Але яке це буде покарання – поки спрогнозувати не можливо. Згідно з Кримінально­процесуальним кодексом, є кілька форм закінчення кримінального провадження, зокрема, скерування справи до суду для розгляду по суті, або закриття справи, або притягнення до адміністративної відповідальності. Як буде в цьому випадку і яке покарання понесуть особи – поки спрогнозувати складно. Якщо справу направлять до суду, розглядатиме її Олександрійський міськсуд.

Нагадаємо, на початку квітня четверо студентів жорстоко познущалися над твариною, яку взяли у волонтерів. Першокурсники спочатку втопили цуценя в пакеті з водою, а потім під наглядом викладача його розчленували. Резонансний випадок насилля над твариною викликав бурхливу реакцію як у захисників тварин, так і в громадськості.

 

Пізніше спеціальна комісія, яка працювала в закладі, визнала поведінку студентів девіантною.

e-max.it: your social media marketing partner