«КП» передала унікальну картину Сашуні Матвієнко, фото якої підірвало інтернет

, Олена Сідорова

4906Газета «Кіровоградська правда» передала доньці загиблого прикордонника Андрія Матвієнка – чотирирічній Сашуні Матвієнко унікальну картину – яскравий колаж, який створила з фото дівчинки дніпровська майстриня Оксана Федорець (псевдонім – Esminda) сьогодні, 31 травня.

– Ідея перетворити зображення на повноцінну картину народилася сама собою щойно ми побачили роботу художниці. Оскільки в рамках свого новорічного проекту «Герої «КП», газета вже знайома з Сашунею, вирішили спільно з майстринею зробити малій такий от сюрприз. Вона неймовірна дівчинка, – говорить редактор «КП» Любов Попович.

За її словами, мініатюру картини «КП» передасть фотографу. Який зробив всесвітньовідому світлину, – Олександру Козловському.

– Картинку я побачила десь у 20-х числа х травня на Фейсбуці, хтось із моїх друзів поділився нею, – розповідає мама дівчинки – Ірина. – Я показала це фото доньці. Це була перша картинка, на якій донька впізнала себе. Питаю: «Хто там?». Вона: «Саша». Дорогою до редакції ми вирішили, що картину повісимо в кімнаті Саші. Дуже подобається картина, вона оптимістична. Дуже приємно, що майстриня нам передала це полотно.

Як зазначила художниця Оксана Федорець, картина є елементом серії українських листівок-побажань. Коли дівчина дізналася, що газета особисто знайома з малою із «великими блакитними очима», вирішила роздрукувати витвір на полотні й передати дитині. Для втілення ідеї відгукнулися користувачі соцмереж, які зібрали половину потрібної суми. Іншу частину витрат покрила «КП».

– Щодо малюнку з зображенням цієї маленької дівчинки, мені просто хотілося за допомогою її образу показати, що герої продовжують жити в серцях тих, хто їх любить. І її тато житиме доти, доки його любитимуть і пам’ятатимуть, – наголосила мисткиня.

Нагадаємо, фото тоді ще трирічної Саші Матвієнко – дівчинки з блакитними бездонними очима – рік тому підірвало інтернет.

Світлину малої, яка замість татка отримала орден «За мужність», зробив кіровоградський фотокореспондент Олександр Козловський. Буквально за лічені дні її переглянули мільйони користувачів у соцмережах. Крім того, фото опублікували не лише вітчизняні медіа, а й закордонні.
e-max.it: your social media marketing partner