У Кіровоград повертається дерибан

,

1190Незважаючи на те, що в обласному центрі наразі чимало гострих проблем, міська влада зосереджена на вирішенні питань «під себе». Судячи з порядку денного, який завтра розглядатимуть депутати, висновок напрошується один: дерибан повертається.

Замість майданчиків – гаражі
Попри те, що в обласному центрі діє мораторій на виділення землі під гаражі тим, хто не належить до спецкатегорій, а це інваліди та інші, на сесію міськради виноситься ряд рішень, згідно з якими на подвір’ях багатоповерхівок знову з’являться «коробки». На це вказують понад два десятки проектів рішень.

Ще за мерства Володимира Пузакова у Кіровограді мав місце ряд скандалів, коли під гаражі роздавалися ділянки, відведені під спортмайданчики і зони відпочинку. Тоді медіа писали, що причетний до цього процесу чиновник, який нині, до речі, займає одну з найвищих посад у міськвиконкомі. Навіть вказувалася сума, за яку можна було отримати відповідний дозвіл – від 3 до 5 тисяч доларів.

– Упродовж кількох років був спокій. У Кіровограді з’являлися дитячі майданчики, люди раділи цьому. Те, що сьогодні відбувається нічим іншим, як дерибаном, назвати не можна. Місто повертається у часи тотальної і неконтрольованої громадськістю роздачі землі. У проектах рішень фігурують одні прізвища, хоча насправді за ними криються зовсім інші персони – наближені до керівництва народні обранці й чиновники…, – говорить депутат міськради Ірина Саєнко.

Фактично містом сьогодні керує «Батьківщина». Саме її представник одноособово сидить на двох стільцях – Іван Марковський і обов’язки мера виконує, і депутатським корпусом керує. До так званого активу нині також належать групи частини екс-регіоналів і тих, кого завів у раду Табалов – колишні представники «Фронту змін». Ситуативно до них приєднуються позафракційні депутати та фракція «УДАРу».

Зарплата усьому голова
На тлі скорочення держслужбовців, яке відбувається по всій державі в рамках антикризових заходів, нові заступники кіровоградського міського голови запланували собі зростання зарплат і преміювання. Відповідні проекти рішень теж подані на розгляд сесії.

Згідно з ними кожен із заступників – Олексій Олійник, Геннадій Осєтров, Сергій Васильченко й Анатолій Перевозник – щомісячно отримуватимуть 100% надбавку до окладу, а також щомісячну премію. Крім того, зами не позбавляли себе права на матеріальну допомогу для оздоровлення та вирішення соціально-побутових питань у розмірі середньомісячної заробітної плати.

Псевдореформа ЖКГ
Окрім роздачі землі і підвищення окладів, у планах чинної влади Кіровограда створити собі ще один додатковий люфт для дерибану. Іван Марковський запускає реформу житлово-комунального господарства в обласному центрі.

За публічними заявами його самого і його соратників про скорочення удвічі ЖЕКів та КРЕПів насправді, кажуть депутати, криється бажання поділити керівні посади, а разом із цим бюджетні кошти.
e-max.it: your social media marketing partner