Яринічу увірвався терпець?

,

846Народний депутат України, а ще донедавна депутат обласної ради, Костянтин Яриніч оприлюднив на своїй сторінці у Facebook доволі різке звернення. У тексті політик пише, що минуло майже два місяці після штурму сесії, а реакції ні з боку керівництва ради, ні з боку міліції немає. Більше того, він вважає, що роботу облради не можна назвати продуктивною, бо з березня голова скликав усього два засідання!

Власне, Яриніч нагадує, що тоді, 19 вересня, група людей увірвалася до сесійної зали і відверто погрожувала багатьом депутатам.

– Хамству і цинізму тоді не було меж. Однак керівництво обласної ради, власне, як і керівництво УМВС у Кіровоградській області, що спостерігали за всім цим, жодним чином не припинили свавілля, – коментує депутат. – Я б напевне не повертався до цих подій, якби не одна обставина: минуло більше двох місяців, а ми досі не маємо жодної правової оцінки, жодної дії, жодної реакції ані від голови обласної ради, ані від УМВС в області, ані від прокуратури.

За його словами, йдеться про грубе порушення регламенту роботи депутатського корпусу, пряме перешкоджання діяльності депутатів та порушення громадського порядку.

– Нас ніхто досі не спромігся поінформувати, як принаймні просувається розслідування цього інциденту і коли чекати на його завершення, – зауважує Яриніч і додає, що своїм наступним кроком як народного депутата вважає за необхідне направити відповідне звернення до правоохоронних органів і до голови обласної ради.

– Тому, що сталося, потрібно дати належну правову оцінку, – переконаний парламентарій.

– У цьому контексті, – продовжує Яриніч, – дозволю висловити і наступну позицію – щодо ефективності роботи депутатів нинішнього скликання обласної ради. Навряд чи можна вважати її продуктивною, якщо від початку березня голова скликав усього два(!) сесійних засідання.

Депутат також зауважує, що досі жодного разу ні на сесії, ні під час засідання президії ради не обговорювалася суспільно-політична ситуація в області.

– А в порядку денному сесії передбачені доволі серйозні питання, зокрема: фінансування військових в АТО та їхніх родин, медзакладів, соцсфери загалом. Такі речі взагалі для когось мають значення?! Власне, як і весь спектр життя нашої області, коли в країні війна і критичний стан в економіці?! – риторично запитує політик.

Насамкінець Яриніч зауважив, що нині в країні кожен прагне змін. Проте, на його думку, у нас в області тим, хто хоче працювати, намагаються завадити.

– Ті, хто зобов’язані служити народу, державі, охороняючи права і свободи громадян, здебільшого роблять лише вигляд, що виконують цей обов’язок, а ті, кому громада делегувала право представляти її інтереси в раді, на жаль, дуже вміло маніпулюють цією можливістю, дбаючи про власні інтереси і отримані посади, – переконаний він.

На своїй сторінці у соц­мережі народний депутат закликає усіх небайдужих долучитися до обговорення піднятого ним питання.

– Я ж залишаю за собою право офіційно під час сесії обласної ради звернутися до депутатського корпусу щодо негайного пошуку відповідей на поставлені питання. Зі свого боку готовий підтримувати і просувати корисні для нашого регіону ініціативи на рівні українського парламенту. Слава Україні! – підсумував Костянтин Яриніч.

e-max.it: your social media marketing partner