Місцеві вибори вирішать, хто очолить Кіровоградщину

,

2302Політичні оглядачі зауважують, що місцеві вибори, які відбудуться буквально за місяць, фактично вирішать, хто очолить регіон. Адже в рамках децентралізації, коли всі повноваження переходять радам, той, кого оберуть головою обласної ради, і стане лідером Кіровоградщини. Аналогічна ситуація буде і в районах.

На думку експертів, нині чи не найбільші шанси знову очолити ­область має екс-керівник обл­держадміністрації, а зараз народний депутат Сергій Ларін. Останнє опитування показало, що він і сьогодні має найвищу підтримку серед політиків у регіоні. З-поміж учасників соціологічного дослідження 40% респондентів відповіли, що саме Ларіна вони хочуть бачити керівником Кіровоградщини.

До речі, і сам Ларін не проти повернутися в область. У недавньому своєму інтерв’ю він підтвердив інформацію, що очолить партійний список до обласної ради.

– Однозначно я очолюватиму список до Кіровоградської облради від «Опозиційного блоку». У контексті децентралізації значення облради зростає. Фактично, вона стане органом, який реально управлятиме ситуацією в регіоні, з’явиться більше повноважень. Це дуже важливо. Я вірю, що в новій раді ми сформуємо конструктивну більшість, яка візьме курс на відродження області, прийме програму стабілізації та розвитку Кіровоградщини на п’ять років, – зазначав Ларін.
e-max.it: your social media marketing partner