Ларін іде на вибори в обласну раду. Екс-очільник регіону очолив список «Опозиційного блоку»

,

2348Обласна організація «Опозиційного блоку» висунула кандидатів у депутати до обласної ради. Список із 64 прізвищ, серед яких педагоги, медики, аграрії, підприємці і колишні керівники районів, очолив Сергій Ларін. Він і раніше заявляв, що поведе свою команду на вибори. І, якщо вдасться сформувати в облраді більшість, якщо люди йому довіряться, – готовий знову очолити Кіровоградщину, відмовившись від мандата парламентарія.

Зрештою, каже Ларін, йому є з чим іти до людей, на відміну від представників чинної влади і кандидатів від нових, створених нашвидкуруч перед виборами партій, чи тих, хто вже зрадив своїх виборців. За часів губернаторства Ларіна у регіоні вдалося зробити чимало і люди це добре пам’ятають.

Нам є з чим іти до людей!

–Упродовж трьох років, коли наша команда була при владі, на території області вдалося зробити чимало. Ми збудували з десяток потужних елеваторів, річковий термінал, чотири заводи і два цехи з випуску промислової продукції, відновили роботу цукрового заводу. Згадайте, область вийшла на перші місця в Україні за обсягом інвестицій.

Ми створили більше п’ятнадцяти тисяч робочих місць! Ми дали людям роботу!

Відкрили нові тваринницькі комплекси, овочесховища, теплиці! Ми започаткували програму «Купуй кіровоградське» і показали всій країні, що таке соціальний магазин і як він повинен працювати.

Ми залучили у медичну галузь двісті мільйонів! Сьогодні маємо перинатальний центр, судинний центр, відремонтований госпіталь і двісті п’ятдесят ветеранських палат у районах.

Ми придбали більше ста автомобілів ветеранам війни і стільки ж шкільних автобусів.

Нам є з чим іти до людей, бо збудовані школи працюють, на сот­нях дитячих і спортивних майданчиків граються діти, а в красень-театр ходять глядачі… Десятки збудованих газопроводів у селах забезпечують тепло і комфорт. Десятки пілетних котелень дають економію коштів і енергозбереження, – нагадав Ларін і додав, що спостерігати за тим, як зараз занепадають території, не можна. 

– Нам важливо проаналізувати стан справ на кожній ділянці, по кожному селу, місту, району і розробити альтернативу – розумну, зважену, аргументовану.

П’ять завдань команди

Ларін вважає, що нині насамперед із влади необхідно прибрати недосвідчених людей, покласти край рейдерським захопленням, повернути «Гарячу лінію» й екстрено ухвалити програму підтримки жителів регіону.

– Перший крок. Усунути від керівництва територіями неосвічених і недосвідчених людей, які отримали свої крісла у результаті політичного «договорняка», а іноді й силового захоплення влади. Тільки ті, кого оберуть, – можуть керувати областю, містами та районами.

Другий крок. Відновити роботу програми «Центральний регіон», провести її актуалізацію. Ми зупинимо хаос та бардак у державному управлінні!

Третій крок. Необхідно забезпечити правопорядок в області. Досить економічного і політичного рекету!

Четвертий крок. Повернути людям реальну можливість говорити владі про свої проблеми й оперативно вирішувати їх. Те, що сьогодні називають «Гарячою лінією» – це пародія. Повернемо справжню «Гарячу лінію» – примусимо владу працювати!

П’ятий крок. Ухвалити екстрену регіональну програму з підтримки жителів Кіровоградської області в умовах кризи. Основні заходи цієї програми: перегляд тарифів, регулювання цін на соціально значимі товари та ліки, відкриття соціальних магазинів та аптек, забезпечення людей реальними субсидіями, підвищення зарплат і пенсій, – каже Ларін і наголошує, що названі п’ять завдань – це першочергові кроки, насправді ж чи не кожна галузь нині потребує особливої уваги, а область у цілому – програми відродження.

Вибори вирішать, хто керуватиме областю

Сергій Ларін пояснює, що в рамках децентралізації саме місцеві вибори вирішать, хто керуватиме регіоном.

– Що ж насправді вирішується на цих місцевих виборах? У контексті неминучих змін до Конституції у частині децентралізації люди обиратимуть не тільки представницькі, а й виконавчі органи місцевої влади. Це вибори тих, хто керуватиме кожною територією.

Тому під час цих виборів партійні гасла не мають значення. Люди надають перевагу конкретним справам кожного конкретного кандидата, – переконаний він. – І наша сила в тому, що ми знаємо, чому йдемо у ради різних рівнів. Ми вже мали можливість на практиці реально довести, що вміємо працювати на результат і на благо людей!

 

2347

 

У нас усе вийде!

По закінченні зборів Сергій Ларін разом із керівником «Гарячої лінії» і водночас кандидатом у мери Кіровограда Андрієм Лейбенком пройшовся середмістям обласного центру: Ковалівський парк, театр, вулиця Дворцова, площа. Заглянули і в соціальний магазин. Останній, констатував Ларін, неабияк його розчарував.

– Дуже засмутив соціальний магазин. Від нього залишилася одна назва. Ми його створювали, щоб прості люди мали змогу купувати якісні продукти і в першу чергу від місцевого виробника, а значить дешевші. Але я цього не побачив, – прокоментував він.

Тим не менш, Ларін зізнався, що надзвичайно радий бачити городян, які, йдучи назустріч, щиро посміхалися і віталися.

– Я радий, що пройшовся рідним мені містом, що побачив і поспілкувався з тими, за ким дуже сумую. Дякую всім за підтримку! Упевнений, у нас усе вийде! – додав екс-очільник Кіровоградщини.


Кандидатський список

До списку кандидатів в обласну раду від «Опозиційного блоку» увійшли колишні голови районів Геннадій Вітряк, Олександр Ковтун, Олександр Загреба, Андрій Маліцький, Валерій Палій та Олександр Яровий.

Балотуватимуться і перший заступник олександрійського мера Людмила Давиденко та секретар міськради Геннадій Лоцман.

Також у списку учителі, медики, юристи, приватні підприємці й аграрії.

 

e-max.it: your social media marketing partner