Чого злякалася Мельник? Частина перша

,

625Як уже писала «КП», минулого тижня голова Новенської селищної ради Ольга Мельник написала заяву, в якій попросила депутатів зняти з неї повноваження. Щоправда, потім передумала, забрала власноруч написаний документ і пішла на лікарняний. Що штовхнуло Мельник звільнити крісло очільниці, – запитання. Проте існують певні підстави вважати, що посадовицю підштовхнула на такий крок причетність до фінансових махінацій.

 

Що може бути прекраснішим, ніж конкурс дитячих талантів, на який з’їжджаються учасники з багатьох країн світу, і який проводиться, наприклад, у Греції?! Подорож за кордон, фестиваль, нагороди, Егейське море, щасливі діти і задоволені батьки. Саме так було цьогоріч у серпні, коли кіровоградські гуртківці взяли участь у масштабному Міжнародному фестивалі мистецтв «Скарби Егейського моря» на півострові Халкідікі.

 

Підкорювати Грецію поїхав  – вокальний ансамбль «Еврика» Новенської селищної ради. Керівник, батьки та діти досі сповнені радісних емоцій, що привезли наприкінці літа з півострова. Кажуть, умови проживання і харчування та й сама поїздка були просто чудовими.

 

– Діти жили на території табору. Маса розваг. Дві дівчинки­вокалістки взяли друге і третє місця, а весь колектив загалом привіз перше місце, – розповідає «КП» мама гуртківця Наталя. – Шкода, що не всі батьки мають можливість оплатити дітям такі поїздки. Треба було заплатити 295 євро. У цю вартість входили проїзд, проживання, харчування та віза.. Їх добре годували, ми за це не хвилювалися.

 

– Дітям дуже сподобалося виступати і відпочивати. Враження неймовірні. Моя донька співала сольно дві пісні. Вона зайняла друге місце. Ще дві дівчинки вибороли друге і третє місця. Там були дуже хороші умови, організаторидобре ставилися до наших діток. Я дивилася фото і мені сподобалося, як відпочивали діти, – розповідає мама учасниці Вікторія.

 

– Донька зайняла третє місце за спів. Привезла грамоту, диплом, подарунок. Трохи втомилися, але все було чудово. Вражень купа! Усі дуже задоволені! Вони і відпочивали, і безкоштовно вивчали англійську мову. Море, басейн, різні атракціони для дітей були безкоштовними. Перевозили дітей двоповерховим автобусом з кондиціонерами. Моїй доньці все дуже сподобалося, було багато радості, – ділиться мама юної вокалістки Наталя.

 

Задоволені успіхами своїх вихованців і керівники колективів. Особливо пишається здобутками учнів директор Новенського ДЮЦу «Центр­Юність» Віктор Савицький. Каже, у конкурсі брали участь дівчата, з якими він уже займається протягом шести років.

 

– Ми отримали найбільше нагород. Наш колектив був задіяний у всіх номінаціях. Ми привезли одне перше, два других і одне третє місце. У нас було одинадцять номерів. На конкурс їздила середня група. Усього в складі делегації було 17 чоловік, з яких 14 дітей. Я оцінюю наші виступи не те що добре, а супер! – підсумовує Савицький.

 

Окрім новенської «Еврики», у конкурсі брав участь ще один колектив – кіровоградська студія хореографічного мистецтва «Аеліта». Його керівник Олександра Ткаченко каже, що також задоволена участю своїх вихованців у фестивалі.

 

– Саме з «Аеліти» їздили десятеро дітей. Конкурсом задоволені. Фестиваль дуже хороший, привезли перше місце, – розповідає художній керівник.

 

Утім у захваті від участі в конкурсі перебувають далеко не всі. Депутати Новенської селищної ради, побачивши суму витрат на поїздку, взялися за голови. Більше того, підозрюють директора Новенського ДЮЦу Віктора Савицього у привласненні бюджетних коштів на перевезення дітей. А допомагала йому, кажуть, селищний голова Нового Ольга Мельник, яка раптом вирішила покинути свою посаду, а потім передумала.

 

– Коли я звернувся відносно виділення коштів на поїздку до селищного голови Ольги Мельник, керівництво ДЮЦу надало копії документів для перевезення дитячого колективу. Однак ці документи, на мою думку, складалися і підписувалися з грубими порушеннями. Чітко прослідковується нецільове використання бюджетних коштів. А це, перепрошую, 60 тисяч гривень, – заявив у коментарі «КП» депутат Новенської селищної ради Костянтин Марченко.

 

Зацікавленість депутатів окремими нюансами поїздки дітей за кордон, напевно, й налякала селищного голову Ольгу Мельник. А відверті натяки на її корупційні діяння, ймовірно, стали причиною демаршу.

 

Згідно з документами, які є в розпорядженні «КП», саме на 60 тисяч гривень Новенський ДЮЦ замовив для поїздки автобус «Сканія­113». Цікавим є те, що він розрахований на 70 місць, а як уже зазначалося, до Греції від «Еврики» їхало всього 17 (!) чоловік. Тож цілком логічно депутати запитують, чи була потреба замовляти двоповерховий автобус на таку кількість пасажирів? Утім далі – ще цікавіше!

 

– Зі слів дітей­новенців, які їздили на фестиваль, з ними в автобусі туди ж добиралися вихованці «Аеліти», – зауважує депутат і дивується, чому за бюджетні кошти селища їхав колектив, що не має до нього жодного відношення. Відтак, припускає, що, можливо, мав місце готівковий розрахунок за поїздку безпосередньо зі Савицьким.

 

– Керівник ЦДЮТ «Центр­Юність» Новенської селищної ради Віктор Савицький замовчує даний факт і продовжує приховувати документи. У цьому його підтримує й селищний голова Ольга Мельник, – підозрює Марченко.

 

Депутат уже звернувся до правоохоронних органів з проханням провести перевірку за даним фактом. Розбиратиметься у цій ситуації і «КП». Тож продовження історії читайте вже в наступному номері. 

 

e-max.it: your social media marketing partner