Хочу надихнути всіх людей, які живуть із такими «родзинками», як я, щоб вони вірили в себе

,

01385Про 13-річну Вероніку Чорну з Олександрії «КП» уже розповідала. Будучи особ­ливою дитиною, талановита дівчинка має чимало перемог у пісенних конкурсах і фестивалях. Цього разу вона вирішила взяти участь у телевізійному проекті «Голос. Діти».

– Маючи чималий досвід виступів на різноманітних конкурсах і фестивалях, Вероніка сумнівалася щодо участі у проекті «Голос. Діти», – розповідає голова громадської організації «Народна академія творчості інвалідів» Ельміра Небесна, яка опікується особливими дітками. – Вона не була впевнена, чи йти їй на «Голос». Дитячі фестивалі і конкурси, де участь бере багато дітей із інвалідністю, більш закриті, а тут такий проект, який показують на всю країну… Але Вероніка познайомилася з учасницею попереднього сезону «Голос. Діти» Настею Тарнавською, яка також із обмеженими можливостями не побоялася­ вийти на велику сцену. Її прик­лад надихнув.

Дівчинка ще влітку подала свої записи на участь у талант-шоу і її запросили на відбіркові тури.

– Я збиралася їхати на море, а тут телефонує мама Вероніки і каже, нам потрібна група підтримки, ми їдемо на «Голос». Я одразу змінила плани, зібрала кілька десятків друзів, батьків, дітей і ми поїхали підтримати нашу Вероніку, – продовжує Ельміра Небесна.

До участі у «Голосі» олександрійка готувалася сумлінно і довго, ділиться мама дитини – Світлана.

– Донька готувалася у дитячому колективі «Нові імена», з нею займалася педагог Наталя Заболотнікова, – розповідає мама. – Для «Голосу» донька підготувала п’ять пісень, а вже продюсери обирали, з якою вийде на сцену «сліпого» прослуховування. Але до цього учасники талант-шоу ще за лаштунками проходили три відбори. З Веронікою працювали вокалісти, продюсери, психологи. Всі налаштовували на успішний виступ, утім, звісно, хвилювання уникнути не вдалося.

Коли ж юна співачка вийшла на сцену, її тривога була майже непомітною. Вероніка виконала пісню «Човен» на слова Івана Франка і розвернула всі три суддівські крісла!

– Коли я побачила учасницю «Голос. Діти-3» Анастасію Тарнавську, вона мене надихнула тим, що змогла побороти себе і виступити на такій великій сцені. У мене від народження відсутня частина руки, маю протез. Але в житті я не така впевнена в собі… – розповіла про себе журі Вероніка. – Я хочу показати усім талановитим діткам із інвалідністю, що вони можуть брати участь не тільки у маленьких фестивалях, а й у таких великих проектах, вирішила довести, що ми – такі ж діти, як і всі.

Усі троє суддів – Монатік, Наталія Могилевська і група «Время и Стекло» – повернулися до дівчинки і запросили у свою команду.

– Неймовірні діти приходять не тільки з чудовим голосом і талантом, а з важливою місією – надихати і спонукати інших дітей, – зауважив Монатік.

– Дякую тобі за сміливість, за силу, за те, що прийшла. Найцінніше, що ти принесла надію людям, чиє життя склалося не так легко, – сказала Наталія Могилевська.

Вибір тренера для Вероніки був не з легких. Зваживши всі пропозиції, дівчинка обрала групу «Время и Стекло».

 

01386

– Всі хвилювалися. Не знаю навіть, хто більше – я чи Вероніка, – каже мама Світлана. – Поспілкувавшись за лаштунками з іншими дітьми, які уже по третьому-четвертому разу намагалися потрапити на «Голос. Діти», ми думали, хоч би одне суддівське крісло розвернути. А коли до Вероніки розвернулися­ всі три, звісно, радість переповнила всіх, хто вболівав. Для неї самої це була несподіванка. Обрала команду групи «Время и Стекло», бо вона їй давно подобається, донька слухає їхні пісні, вони її надихають.

Участь у «Голос. Діти» дуже позитивно вплинула на Вероніку. Мама талановитої дівчинки каже, самооцінка доньки змінилася кардинально.

– Вероніка дуже хвилювалася, як її сприймуть, як реагуватимуть на її проблему. Але коли побачила, що її сприймають, як і решту здорових дітей, це додало їй упевненості. Вона повірила в себе. А ще, коли після виступу її почали вітати друзі, знайомі і навіть незнайомі люди, це її просто окрилило, вона ще більше повірила у свою мрію, – радіє успіхам доньки Світлана.

Вероніка Чорна не приховує свої мрії. Дівчинка прагне виступити на дитячому Євробаченні, а ще – взяти участь у концерті улюбленої групи «Время и Стекло».

– Я хотіла, щоб бодай одне суддівське крісло розвернулося до мене і зовсім не сподівалася, що розвернуться усі троє суддів. Від несподіванки і радості я навіть не знайшла що сказати одразу, – зізнається «КП» Вероніка і пояснює, групу «Время и Стекло» обрала, бо вона модна і сучасна.

Олександрійка вірить у свою перемогу і, якщо таке станеться, присвятить її особливим людям.

– Хочу надихнути всіх людей, які живуть із такими «родзинками», як я, щоб вони вірили в себе, у свої сили, і впевнено йшли назустріч своїм мріям, – поділилася з «КП» учасниця проекту «Голос. Діти».

 

 

фото: стоп-кадр із відео

e-max.it: your social media marketing partner