Мама щодня жорстоко била п’ятирічну доньку

,

955Поверхнева травма голови, гематома тулуба, невроз та численні забої. У такому стані госпіталізували 5-річну дитину. Дівчинку побила власна мати. Це вже не перший випадок, коли дитині завдала травм людина, яка дала їй життя. До маленького тільця дівчинки прикладав руку і вітчим. Кожен день для дитини перетворювався на жах!

Не витримала знущань на рідною кровинкою бабуся дівчинки. Саме вона звернулася до правоохоронців. Каже, сил і нервів дивитися, як страждає онука, більше нема.

– Вона зараз у мене вдома, її виписали з лікарні. Фізично почувається добре, а от морально… Боїться залишатися сама. Говорить: «А раптом мама увірветься і почне бити». Дитині зараз треба просто спокій. Вона постійно повторює, що хоче все забути, але не може, – розповідає бабуся.

Коли дитина знаходилася в лікарні, горе-мати жодного разу її не провідала, а даючи свідчення у прокуратурі, навіть не приховувала – дитину била, бо такі в неї методи виховання.

Правоохоронці кажуть, що дитину треба було забрати з сім’ї після першого ж факту побиття. Однак органи опіки й піклування чомусь залишилися байдужими.

Зрештою, знущання над дитиною тривало б і далі, якби не бабуся і відповідна реакція прокуратури.

– Задля захисту прав, свобод і законних інтересів дитини прокурор вніс постанову негайно відібрати дитини у матері. Це в подальшому дасть змогу звернутися до суду з метою захисту інтересів дівчинки. В тому числі, позбавлення такої матері батьківських прав. У свою чергу, за несвоєчасне вжиття заходів з боку органів опіки та піклування Кіровоградської міської ради прокуратура поставила питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності спеціаліста, на котрого покладені обов’язки у напрямку цієї роботи, – коментує справу старший прокурор прокуратури Кіровограда Леся Сніцар. Рідний батько дитини написав заяву про те, що не заперечує, щоб дитину забрали у матері. Він узагалі самоусунувся від участі у житті дівчинки.

Зараз мала живе у бабусі. Саме вона докладає зусиль, аби онука якнайшвидше оговталася від пережитого.

Тим часом лікарі поставили дитині діагноз: «невроз дитячого віку».
e-max.it: your social media marketing partner