Воїн із Кіровоградщини на протезі і милицях вирушив у марафон, щоб зібрати кошти для побратимів

, КП

17700Володимир Ковальов із села Злинка Новоукраїн­ського району став на захист України з перших днів повномасштабної війни. Торік він отримав поранення. Чоловік пройшов тривале лікування, йому зробили протезування. Однак повернутися до служби Володимиру не дозволили. Щоб допомогти своїм побратимам із 37-го батальйону 56-ї бригади, 30-річний чоловік вирішив зібрати кошти на їхні потреби. Для цього вирушив у благодійний піший марафон у День Соборності України.

Коли Володимир поїхав на війну, на нього вдома чекали вагітна дружина Наталія і син.


– Під час вагітності була сама. Нервувала, – зізнається «КП» жінка.  – Допомагала батальйону, в якому чоловік служив, придбати дрон, броніки, передавала посилки.


Володимир служив, зокрема, на донецькому напрямку. А поранення отримав поблизу міста Гуляйполе Запорізької області у січні минулого року.


– Чоловік був у відпустці. Його відкликали на службу. Поїхав у Запорізьку область. Там із 3 на 4 січня машина їхня підірвалася на міні, – каже Наталія.


– Два моїх побратими загинули, – продовжує Володимир. – Я втратив ногу, інша нога була поранена. Лікарям вдалося її врятувати. Важко було спочатку, поки змирився. Але жити треба. У мене двоє маленьких дітей.


Чоловік майже рік проходив лікування й реабілітацію.


– Був у госпіталях Запоріжжя, Дніпра, Львова. Всього 11 місяців лікування, на протезі – три місяці. Реабілітація проходила важко: дуже багато наркозу, операцій, – говорить дружина Володимира.


17701І хоч повернутися до служби не дозволили, чоловік вирішив допомогти побратимам і підтримати інших воїнів, які також через стан здоров’я не можуть продовжувати воювати. А також – мотивувати інших допомагати оборонцям. У День Соборності України, 22 січня, о 8:00 Володимир виру­шив у піший марафон на протезі і милицях від свого будинку до в’їзду у село зі сторони Кропивницького.


Чоловіка супроводжувала група підтримки, зокрема, дружина, а також волонтерка Олена Корнілова.


– Я йшла разом із ним. Дуже хвилювалася за нього. І через ногу, і через контузію. Позаду машиною їхав мій тато. Це і підтримка, і для перепочинку. Воду, каву, ліки також брали з собою, – продовжує жінка.


17702На шляху Володимира з прапорами і кульками підтримували односельці. Вони передавали благодійні внески йому у рюкзак. А також ті, хто не зміг вийти назустріч до Володимира, перераховували кошти на картку.


До 11:30 воїн пройшов 10 кілометрів.


– Трішки втомився, болить нога. Під час цього етапу марафону у рюкзак зібрали 57 200 гривень, а на картку – 20 000. Ціль – 100 000 гривень на зап­частини для машин батальйону, в якому служив чоловік, – каже Наталія.


Сьогодні, 25 січня, Володимир продов­жує марафон. Іде по трасі від Злинки до Великої Виски у напрямку
Кропивницького.


Бажаючі підтримати Володимира, можуть вийти йому назустріч або перерахувати кошти на картку: 4149 4991 5195 0019 (Наталія Ковальова – дружина).

1770317704

текст: Наталка Маринець
Фото: Наталія Ковальова, Ольга Голованова

e-max.it: your social media marketing partner