Без табу про те, що зазвичай мовчать. Лікарка з Кропивницького розвиває естетичну гінекологію

, КП

17724Це сучасний напрямок у медицині. Завдяки йому жінки, зокрема, можуть позбутися дискомфорту, комплексів, підвищити самооцінку... Один із методів естетичної гінекології – лабіопластику – уже понад три роки активно практикує кропивницька гінекологиня Анна Гришко.
Детальніше про цей вид гінекології та його особливості – читайте в інтерв’ю.

ПОНАД 15 РОКІВ У МЕДИЦИНІ


Загалом Анна Гришко у медицині понад 15 років. За цей період вона постійно вдосконалює свої знання, відвідує навчання, курси, освітні програми та практичні майстер-класи.


– Саме лікарем я працюю з 2011 року. Перед цим – шість років інституту, три – інтернатури. У 2017 році я ще пройшла курси косметолога за програмою міжнародної організації міграції. Однак зрозуміла, що процедури краси для губок, лобів – це не зовсім моє. Тим паче я завжди хотіла оперувати. Тоді я звернула увагу саме на естетичну гінекологію – напрямок, в якому поєдналися мої інте­реси, знання. А також, як показує час, і потреба жінок, – говорить лікарка.

БОТОКС І ПЛАСТИКА – НЕ ТІЛЬКИ ДЛЯ ОБЛИЧЧЯ


Фахівчиня наголошує, кожна дівчина, жінка – унікальна та індивідуальна.


– Насправді немає усталеної норми, який вигляд повин­на мати вульва. І якщо, наприклад, малі губи більші за великі – це не відхилення, не аномалія чи ще щось, це така анатомія певної жінки. Однак, враховуючи мій досвід в акушерстві та гінекології, я спостерігала, що через це у дівчат, жінок виникає фізичний чи, навіть, емоційний дискомфорт, – говорить Анна Гришко.


17725Саме для того, щоб підкорегувати вульву, існує естетична гінекологія.


– В естетичній гінекології також є, наприклад, аугментація гіалуронової кислоти або власної плазми – щоб зменшити або додати пружності та об’єму великим соромним губам. Лабіопластика – це корекція розміру та форми статевих губ хірургічним шляхом. Саме цим напрямком я нині займаюсь. Коли я почала досліджувати це питання, то виявилося, що більшість дівчат навіть не знали, що це можна змінити, – каже гінекологиня.


Операція триває до півтори години, її роблять під місцевою анестезією.


– Попередньо з пацієнткою ми обговорюємо її побажання і що вона хоче змінити. Також обов’язково жінка має пройти обстеження, здати аналізи. За відсутності протипоказань проводимо операцію. Після неї ще кілька годин я спостерігаю за жінкою. І після того вона може йти додому. Звісно, рекомендую перші дні два бути вдома, менше рухатися і більше лежати. Але, якщо потрібно йти кудись, то це не заборонено. Це настільки… тонка, скажімо так, операція, що навіть сама жінка вже у перші дні після процедури майже не відчуватиме післяопераційного дискомфорту. Також пацієнтка має дотримуватися певних рекомендацій, які я надаю. А загалом, до повністю звичного життя може повернутися вже через 3-4 тижні. А остаточний ефект після процедури буде через 2-3 місяці, – розповідає лікарка.

ПЕРЕВАГИ ЛАБІОПЛАСТИКИ


Лабіопластика – маніпуляція, яку роблять переважно за бажанням жінки, частіше має естетичний характер, медичні рекомендації щодо необхідності операції бувають рідко.


– Інтимна пластика багато в чому допомагає. Коли малі статеві губи більші, по факту, за великі, це може заважати ходити, їздити на велосипеді, на конях – це викликає фізичний дискомфорт. Не всі види купальників, білизни та іншого одягу можна одягнути – тут присутній не тільки фізичний дискомфорт, а й переживання жінки через її зовнішній вигляд. Також через таку фізіологію вона може соромитися свого партнера, у жінки можуть бути болісні відчуття під час сексу, це може впливати на їхнє інтимне життя, – говорить Анна Гришко. – Усі ці приклади – це реальні історії пацієнток. А після лабіопластики їхнє життя дійсно зміни­лося. Мої пацієнтки діляться зі мною – змі­нився емоційний стан, позбулися комплексів, покращилися стосунки. Ось результат!


Також така процедура допомагає позбутися післяпологових, післяопераційних та вікових змін, усунути дефекти, асиметрію та гіперпігментацію малих статевих губ.


– Водночас, – зауважує лікарка, – сама процедура жодним чином не впливає на репродуктивну функцію, не викликає проб­лем із зачаттям, перебігом вагітності та природними пологами.


І попри те, що це те, про що зазвичай мовчать, окремі клієнт­ки приходять до Анни Гришко саме вже після рекомендацій своїх подруг, які звернулись зі схожими проблемами. Значна частина дівчат і жінок дізна­лася про можливість такої операції з її блогу в інстаграмі.


– Так до мене на процедуру потрапила дівчинка – вона українка, але живе за кордоном. Приїхала, пройшла обстеження, зробили операцію, отримала рекомендації й тепер вона ще одна власниця гарної квіточки – такої, як вона хотіла, – посміхається лікарка.

17726БУТИ БЛИЖЧОЮ ДО ПАЦІЄНТОК


Крім естетичної гінекології, Анна Гришко продовжує працювати акушером-гінекологом – проводить огляди, лікує, веде вагітності, надає онлайн-консультації…


Також вона проводить просвітницькі посиденьки з лікарем для підлітків і дітей та активно веде блог в інстаграмі. Там піднімає і роз’яснює важливі теми про жіноче здоров’я, веде прямі ефіри.


17727– Буває, що на прийомі у лікаря пацієнтки соромляться щось питати, особливо молоді дівчата. Написати в інстаграмі в повідомлення або у віконечко запитань в сторіс – значно простіше. Та і в цілому, я збираю актуальну інформацію і подаю її так, щоб було максимально зрозуміло. Вважаю, що такі просвітницькі заходи й методи – це також впливає на здоров’я та ставлення до нього, це може зменшити випадки самолікувань, зблизити пацієнта і лікаря. Більше роз’яснень – менше захворювань, менше ускладнень, більше розуміння самих себе і свого тіла, – підсумовує лікарка. 

 

17723

 

annagynecologist

 


Фото: надані співрозмовницею

e-max.it: your social media marketing partner