Бабуся хлопчика, якому вчителька вибила око, вимагає звільнення директора школи

,

1433Нещодавно «КП» повідомляла про резонансний інцидент, який стався у школі села Синюха Новоархангельського району. Там учителька іноземної мови під час уроку кинула в учня 5-го класу Святослава Дубініна ручкою і вибила йому око. Бабуся хлопчика Любов Іванівна каже, провина за те, що сталося, лежить не лише на вчителеві, а й на директорові школи. Тому вона не хоче бачити на цій посаді людину, яка через неналежне виконання власних обов’язків допустила травмування її онука.

–Для онука це шок, так само, як і для нас із чоловіком. Він майже ніколи не хворів, а в лікарні взагалі не лежав ні разу, йому зараз навіть важко витримувати уколи, які йому дають, – плачучи розповідає бабуся. – Як і казала раніше, я не ставлю собі за мету посадити вчительку до в’язниці, нашій родині від того краще не стане. Ми зараз думаємо тільки про те, як урятувати нашій дитині око та сподіваємось, що лікарям вдасться відновити зір онукові. Святику вже зробили одну операцію, другу зроблять у Кіровограді, а потім треба їхати до Києва, там його прооперують втретє. Проте лікарі жодних гарантій, що він бачитиме на це око, не дають. Знаєте, вже не тримаю стільки зла на вчительку, можливо, це дійсно був нещасний випадок і в неї випадково випала ручка, скільки на директора Наталію Володимирівну. Після інциденту вона відправила дитину додому замість того, щоб зателефонувати нам та викликати швидку. Зараз лікарі кажуть, якби Святослав потрапив до них раніше, то, можливо б, вони більше допомогли, а так треба їхати до столиці на чергову операцію і то незрозуміло, чи вона допоможе.

– Коли я прийшла до директора розбиратися, вона сказала мені, що я взагалі ніхто, бо не оформила на власного внука опікунство (батьків у Святослава немає – авт.). Ви уявляєте це? Вона бачила, що в дитини дійсно щось серйозне трапилось із оком, і відпустила його. Яке моральне право після цього вона має працювати далі? Я домагатимусь її звільнення, писатиму відповідні заяви. Вже спілкувалася з деякими батьками з батьківського комітету, вони підтримують мене і також наполягатимуть на її звільненні, – розповіла Любов Іванівна.

Натомість директор Наталія Володимирівна запевняє, що її вини в інциденті немає. Каже, дізналася про те, що сталося, не відразу.

– Скажу одне, ніколи ніяких скарг на вчительку я не отримувала. Вона завжди сумлінно працювала, ніколи не пропускала власних занять і, запевняю, ніколи не зривалася на дітях. Те, що сталося, дійсно нещасний випадок. Я не відразу дізналася про цю подію. Зараз ми з’ясовуємо, чи дитина сама пішла зі школи, отримавши травму, чи її відправила вчителька. Проте я на той момент про інцидент нічого не знала. Мені стало відомо про це, коли бабуся з дідусем прийшли до мене з дитиною. Тоді ми відразу доправили їх до лікарні, куди й самі поїхали разом з учителькою, пропонували їм допомогу. Все інше, про що пишуть та розповідають купа мас-медіа, обростає такою брехнею, що просто волосся стає дибки. Також додам, якщо для одужання хлопчика потрібно, щоб я пішла з посади, я відразу ж це зроблю, оскільки також дуже переживаю за нього і хочу, щоб він бачив і жив повноцінним життям. Проте наголошую, я співчуваю дитині, бабусі і дідусеві, але моєї вини в цій ситуації нема. Не треба мені ніяких посад, головне, щоб дитина була здоровою, – прокоментувала директор навчального закладу Наталія Гончар.

«КП» поспілкувалась із деякими батьками учнів школи з приводу інциденту. Одна із голів батьківського комітету Тетяна розказала, що батьки згодні з тим, що в цій ситуації халатно повели себе і вчитель, і директор.

– Це перший такий серйозний інцидент у нашій школі. Раніше нічого подібного не було. Особисто я не маю нічого проти директора. Але в даному випадку я, як і більшість батьків, вважаємо, що керівництво школи повело себе неправильно, бо дитині вчасно не надали допомогу. Хто у цьому винен – розбиратися не нам, проте наголошую, за винятком цього випадку, до директора навряд чи в когось коли-небудь виникали якісь претензії, – зауважує мама одного з учнів.

Учителька, яка вибила око дитині, наразі відсторонена від виконання професійних обов’язків.

– Учителька відсторонена від виконання своїх обов’язків. Після того, як хлопчика прооперують, ми проведемо експертизу. Крім того, заплановано слідчий експеримент, який допоможе з’ясувати, навмисне в дитину кинули ручку чи вона випала випадково з руки педагога. Кожен, хто причетний до інциденту, вже отримав або отримає покарання. Щодо вчительки, їй залишається чекати результатів експертизи і експерименту, але, повторюсь, ми проведемо їх після того, як хлопчику зроблять усі необхідні операції, – наголосила у коментарі «КП» прокурор Алла Мороз.
e-max.it: your social media marketing partner