Учителька розбила об голову доньки заварник, а потім відправила її на гурток шиття

,

1641Тільки-но вщух резонанс навколо випадку з п’ятикласником із Новоархангельська, якому вчителька англійської мови вибила олівцем око, як схожий епізод стався днями у Новомиргороді. Вчителька вдарила дев’ятирічну школярку заварником по голові, змусила дівчинку зібрати осколки з підлоги, а потім відправила на гуртки. З розбитою головою дитина ходила до вечора, аж поки про забій не дізналася мама. Учителька ж спочатку зізналася у скоєному, однак тепер адміністрація школи заявляє, що все трапилося випадково. Утім, хто правий – з’ясують правоохоронці.

–Дитина відкрутила шуруп від чайника, пішла в майстерню, щоб там його відремонтували. Коли чайник полагодили, донька віднесла його назад. Але вчителька сказала, що він не так відремонтований, взяла зі столу заварний чайник і розбила його об голову дівчинки. А потім змусила Риму зібрати осколки з підлоги. Більше того, вона потім ще й відправила дитину на гуртки. Донька кілька годин ходила з розбитою головою, з осколками! Увечері, після всіх гуртків, вона пішки йшла сама через міст додому. У неї паморочилася голова. Я відразу викликала міліцію і звернулася у лікарню. Римі надали першу медичну допомогу, – розповідає «КП» мама постраждалої дівчинки Катерина.

Жінка каже, вчителька згодом навідалася до неї додому виправдовуватися. Однак після короткої розмови мати виставила її за двері. Тоді, за словами Катерини, вчителька пішла пропонувати гроші її чоловікові.

– Вона сказала: «Я не знаю, що зі мною сталося. Якесь затьмарення було, і я вдарила дитину». Вчителька визнала свою вину, але зараз відмовляється від своїх слів, – говорить мама школярки. – Вона каже, що змусила дитину збирати осколки з підлоги, аби інші діти не поранилися і не пошкодили взуття. А на гуртки відправила для того, щоб Рима «розвіялася». Я вигнала її з дому, то вона пішла до чоловіка на роботу пропонувати гроші. Начебто п’ять тисяч гривень. Але, звісно, ніхто не погодився їх узяти. Ми будемо домагатися найсуворішого покарання!

Катерина каже, зараз донька перебуває у стресовому стані, почуває себе дуже пригнічено. Адже, крім того, що постраждала фізично, ще й переживає морально, бо весь клас сміявся з неї, коли вчителька вдарила її заварником по голові.

У той же час, за версією адміністрації школи, постраждалою виходить, навпаки, вчителька. Завуч каже, дівчинка вже здорова та бігає, а от педагог – у лікарні. У навчальному закладі колегу вважають невинною і пояснюють: все трапилося випадково і «нічого такого» взагалі не сталося.

– Учителька дуже розхвилювалася, зараз лежить у лікарні з гіпертонічним кризом. Вона в такому розпачі, дуже емоційно все це переживає. Цей випадок спричинив їй такий удар, що ми вже переживаємо за її здоров’я. Вчитель вона дуже хороший, має 31 рік стажу, вона вчитель-методист вищої категорії, співпрацює з інститутом педагогіки, ніколи нічого подібного не було. Вона каже, все трапилося випадково. Це сталося ненароком, з необережності. Так що нічого тут такого немає. Розумієте, діти маленькі, це 4 клас. Одні кажуть одне, другі – інше. А, можливо, знаєте, як буває: через те, що вчителька сказала дитині, що та повинна буде відшкодувати гроші за чайник, та злякалася, щоб ще дома не покарали, тому й сказала так, – пояснює «КП» заступник директора з навчально-виховної роботи Новомиргородської ЗШ №2 Наталія Гончар.

– Дитина ще до вечора була у школі, працювала, на гурток ходила. Потім пішла додому мамі скаржитися. Та з дому вже відвезла її в лікарню. Не знаю, чому вона так войовниче налаштована. Перепрошували вже, говорили – ні. Сім’я там така… А з дитиною все добре – здорова, бігає. У неї тільки легенький забій шкіри голови. А от з учителькою погано, – коментує Наталія Гончар і додає: педагога покарають, якщо з’ясується, що такий факт дійсно мав місце.

Однак за останньою інформацією, вчительку вже звільнили зі школи. Хід досудового розслідування взяла під контроль прокуратура області.

– Розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 125 Кримінального кодексу України. Призначено судово-медичну експертизу для встановлення тяжкості і характеру ушкоджень. Експерт уже надав свій попередній висновок – тілесні ушкодження відносяться до категорії легких, – прокоментувала «КП» начальник відділу захисту прав і свобод дітей прокуратури області Алла Мороз і уточнила, що департамент освіти ОДА зобов’язали провести відомчу перевірку діяльності Новомиргородської ЗШ №2.

Покарання ж горе-вчительки залежить від остаточних результатів розслідування. Їй можуть призначити як штраф, громадські або виправні роботи, так і обмеження волі до двох років.
e-max.it: your social media marketing partner