З 2014 року у Кіровограді живуть Султани та Інгвари. Як жителі обласного центру називали своїх дітей

,

1657Минулого 2014 року жителі Кіровограда найчастіше називали новонароджених хлопчиків Артемами та Максимами, а дівчаток – Анастасіями та Софіями. Проте зустрічалися і зовсім неочікувані імена. Всього Центральним відділом ДРАЦС у Кіровограді зареєстровано 2319 немовлят, повідомила «КП» начальник Центрального відділу ДРАЦС у Кіровограді Марина Плешанова.

Серед найпопулярніших імен року для хлопчиків – Олександр, Іван, Андрій, Богдан, Данило та Михайло. Для дівчаток – Марія, Олександра, Дар’я, Аріна, Анна, Поліна та Вікторія.

Але іноді батьківська фантазія переступає за межі буденності. Аби з народження виділити власних чад – вони готові на усе. Часом такі батьківські амбіції стають для дітей справжнім тягарем. Навряд чи у ранньому віці зможе вимовити своє ім’я хлопчик Інгвар.

Крім того, нині у Кіровограді підростає і маленький Мартин.

Прогресує й інша тенденція – називати дітей біблійними іменами. Відтак у місті тепер є Фадей, Лука та Мирон.

В імені одного з новонароджених хлопчиків відобразилися й бурхливі політичні події того року. У час неоголошеної війни на сході вигадливі батьки назвали сина на честь бога війни – Ареєм.

Не менш вигадливими стали і батьки, у яких народжувалися дівчатка. Зазвичай, їм давали імена, що належать героям популярних кінофільмів або зіркам естради, міфічним персонажам або книжковим героям.

Зокрема, у Кіровограді з’явилися дівчатка з іменами Анабель та Міа. Ці обидва імені зустрічаються в американському фільмі жахів «Анабель».

Вочевидь, під впливом телесеріалу «Роксолана» названо і дівчинку Султаною. А Гретою, скоріше всього, назвала свою доньку мрійлива інтелігентна жінка, шанувальниця неповторної Грети Гарбо – кінозірки 30-х років. Ім’я Сафіна дали доньці батьки, скоріш за все, із татарськими коренями. А в ім’я давньогрецького бога Апполона якась кіровоградська пара назвала дитину Апполінарією.
e-max.it: your social media marketing partner