Жителі Крупського понад п’ять років просять встановити мобільну вежу

,

1715Кілька років поспіль жителі Крупського Кіровоградського району мріють про мобільний зв’язок. Коли нарешті туди дійде цивілізація і хтось із операторів встановить стільникову вежу, з’ясовувала «КП».

–Ми приїхали сюди у 2004 році, то зв’язку тут ще не було. Ми зверталися, ходили по селу, збирали підписи. Обіцяли одні, інші… Чекаємо, коли вирішиться це питання, – розповідає жителька Крупського Тетяна Смілянець.

Учитель сільської школи, депутат райради Лідія Нофенко додає, що ще колишній сільський голова зай­мався цим питанням, навіть розпочалися певні роботи, але з невідомих причин все зупинилося. Відтоді люди самі почали стукати у всі можливі двері, адже відсутність мобільного зв’язку у нинішній час – справжня біда.

– У нас у будинках мобільний зв’язок взагалі не бере, потрібно вийти лише на підвищене місце, але і тоді в слухавці більше перебоїв, ніж нормальної розмови, – скаржиться Лідія Нофенко.

Жінка розповідає, що останнім часом від громади села зверталася і в сільську раду, і до районних чиновників щодо вирішення питання, але далі обіцянок справа не просувається.

– Молодь села проявила ініціативу, об’єдналася стала збирати в людей підписи, щоб привернути увагу до даного питання, – стверджує жителька Крупського.

У сільській раді тим часом запевняють, що питання тримають на контролі і воно ось-ось вирішиться.

– У 2012 році нам пообіцяли, що розглянуть це питання і поставлять у чергу. Пізніше нам сказали, що це станеться у 2014 році. Хто його знає, чому питання досі не вирішено, можливо, вплинула ситуація в країні. Зараз проблема перебуває у стадії вирішення, – запевняє очільниця Крупського Любов Шевченко.

– Компанія одного з операторів, яка встановлюватиме мобільну вежу на території села, днями нам надіслала клопотання з проханням надати дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та передачі її в оренду для будівниц­тва та обслуговування антенно-щоглового об’єкту. Тому на черговій сесії сільської ради ми виділимо необхідну земельну ділянку, на якій уже цього року розпочнуться необхідні роботи, – уточнює Шевченко і додає, що до кінця 2015-го Крупське буде з мобільним зв’язком.
e-max.it: your social media marketing partner