Кіровоградка готується представляти Україну на «Слов’янському базарі»

,

2008Дівчина з Кіровограда, студентка Київського інституту музики імені Глієра 21-річна Анна Твердоступ за місяць представлятиме Україну на Міжнародному фестивалі «Слов’янський базар», який проходитиме у Вітебську. Зараз дівчина готується до конкурсу і разом із мамою панічно шукає спонсорів, адже виступ на міжнародній сцені – дуже дороге задоволення.

Як розповідає мама дів­чини Алла, її донька мріяла потрапити на фестиваль упродовж кількох років. На цей раз їй вдалося.

– Вона дуже хотіла туди поїхати, – говорить Алла Твердоступ. – Із самого дитинства брала участь у різних фестивалях. У Кіровограді постійно виступала. Її прослуховувало багато продюсерів. На відбір «Слов’янського базару» ходила щороку, але доньку постійно відсівали. А тут так пощастило! Я, звичайно, поїду з нею. Вона у мене єдина донька,­ тому постійно підтримую її. Для нас це не лише честь представляти Україну, а й велика відповідальність.

Мама співачки каже, не залишилася донька байдужою і до підтримки наших бійців, котрі боронять Україну на сході. Вона долучалася­ до багатьох благодійних заходів, де збирали кошти для потреб і реабілітації військових.

Проте зараз, коли у їхній родині складна фінансова ситуація, – допомоги потребує сама Аня. Адже поїздка на фестиваль – надзвичайно затратна.

– Якщо чесно, то ми божеволіємо від того, скільки треба грошей, – каже жінка. – Дуже дорого коштують послуги дизайнера, який розробляє костюм для виступу. Для нас це непосильно. Добре, що хоч дорогу, проживання і харчування оплачує Вітебськ. Ми зверталися до відділу культури Кіровоградської міськради. Але там відповіли, що вона киянка (хоча Аня насправді тільки навчається у столиці – ред.) і що коштів у них немає. Натомість, як може, підтримує департамент культури облдержадміністрації. Там вирішили допомогти Ані влаштувати концерт у філармонії, щоб зібрати необхідну суму. Ми також зверталися до багатьох можновладців, народних депутатів... Щиро вдячні за допомогу губернатору Сергію Кузьменку.

Тим часом Аня не втрачає запалу. Вона активно готується до втілення своєї мрії. Дівчина вже підібрала репертуар для «Слов’янського базару». Виконуватиме українську пісню «Тече вода», пісню під оркестр «Дай Бог» і світовий хіт «Surrender».


e-max.it: your social media marketing partner