У Знам’янці військовослужбовець судиться за повернення на роботу та належні виплати

,

2065Мобілізованого військового зі Знам’янки Віталія Матвієнка відмовляються поновлювати на роботі, заявляють його батьки. Чоловік працював фельдшером у місті на станції швидкої медичної допомоги, однак, стверджують, після призову під тиском керівництва змушений був написати заяву на звільнення. Більше року Віталій намагається поновитися на роботі. Тим часом у медзакладі заявляють протилежне: мовляв, той сам пішов із роботи, а тому його претензії безпідставні.

–Нашого сина мобілізували в третю хвилю, ще у вересні 2014 року. До того десять років він пропрацював фельдшером на станції швидкої медичної допомоги Знам’янки. Через необізнаність, під тиском керівництва він змушений був написати заяву про звільнення з порушенням усіх нормативів трудового законодавства, без розрахунку та відпрацювання. Згідно з законодавством, за всіма мобілізованими та строковиками зберігається місце роботи та посада, – наполягають батьки солдата.

За порадою юристів, чоловік відкликав свою заяву і справу передали до суду, який триває вже дев’ять місяців.

– Керівництво установи всіма можливими способами затягує вирішення справи. Сім’я мого сина знаходиться в складних життєвих обставинах. Дружина чекає на другу дитину, матеріально не забезпечена, без роботи. Чому людина, яка кожен день рятувала життя в мирний час, а зараз стала на оборону нашої країни, ризикуючи власним здоров’ям і життям, сама не має захисту? За період служби наш син брав участь у боях, отримав контузію та травми, довго лікувався. 7 грудня 2014 року його нагородили відзнакою «За військову доблесть», –  розповідає Світлана Матвієнко і скаржиться, що через усю цю катавасію її син не отримав річну заробітну плату, яку мали б нараховувати, поки він був на службі.

За коментарем «КП» звернулася до головного лікаря Знам’янської станції екстреної швидкої медичної допомоги. Вікторія Бонк стверджує: тиск на Віталія Матвієнка ніхто не чинив, а, навпаки, військовослужбовець сам наполягав на звільненні.

– Віталій Матвієнко працював у нас фельдшером. 9 вересня минулого року він написав заяву на звільнення. Ніхто його не змушував цього робити, як зараз стверджують батьки. Я взагалі була у відпустці, заяву підписувала моя заступниця. Він наполягав, щоб вона терміново підписала йому заяву, – запевняє Вікторія Бонк.

Головлікар каже, Віталій Матвієнко міг поновитися на посаді протягом двох тижнів після написання заяви, але не зробив цього. Відтак, говорить, звільнення було законним, і, відповідно, жодних виплат медзаклад чоловікові не винен. Взяти ж його повторно на роботу очільниця станції швидкої допомоги, каже, можливості не має, адже його посаду скоротили ще в січні.


e-max.it: your social media marketing partner