На контролі «КП»: Справу по трагічному випадку в дендропарку не закрили

,

2023Після критичної публікації «КП» про те, що за каліцтво дівчинки, яка ледь не вбилася на атракціоні в кіровоградському дендропарку, нікого не покарають, схоже з’явилася реакція. Якщо два місяці тому у прокуратурі міста газеті заявили, що через колізію закону винних у цьому випадку немає і справу закривають, то в обласному відомстві запевнили: провадження розслідується далі.

–Провадження розслідується. На сьогодні досліджується питання законності надання ліцензії підприємству, що здійснювало обстеження атракціону й надало висновок про його справність. Крім того, надається правова оцінка законності призначення експертів на посади на вказаному підприємстві, – зазначили «КП» в прокуратурі області.

Відтак у кращому випадку покарають тих осіб, чиї підписи стоять під висновками про справність атракціону, тобто працівників «Держгірпромнагляду». Керівництво ж дендропарку, очевидно, вийде «сухим із води».

Нагадаємо, нині минув уже рік після того жахливого випадку у кіровоградському дендропарку. Семирічна Даніела Федорова каталася з татком на каруселі «Орбіта», як раптом люлька, в якій вона сиділа, почала тріщати і розсипатися. Дитина просто вилетіла звідти, впавши долу майже з десятиметрової висоти. Дівчинка тоді ледве не загинула. Після того атракціон закрили, а правоохоронці розпочали розслідування й ініціювали ряд експертиз, аби встановити винних. Однак зараз, коли імена відповідальних уже відомі, карати їх не поспішають.

– Нині правоохоронці мають на руках результати експертизи, які вказують на прізвища винних у трагедії. Проте справа чомусь стоїть на місці. – Я взагалі людина лояльна, не хотів би, щоб когось садили до в’язниці. Але, виходить, мою дитину можна покалічити, і за це ніхто не відповідатиме?! А як же інші діти, які можуть вбитися на таких атракціонах у дендропарку? За трагедію мають відповісти інженери дендропарку і його фактичні власники – Онули. Проте притягувати винних до відповідальності чомусь ніхто не поспішає, справа вже скільки часу не рухається з мертвої точки, – розповідав газеті Владлен Федоров.

У свою чергу прокурор Марина Платонова у коментарі «КП» у червні цього року заявила, що винних насправді немає, і справу незабаром закриють.

– Ми прийматимемо рішення про закриття справи, оскільки відсутній склад злочину, – зазначила тоді правоохоронець, посилаючись на колізію закону, яка, за її словами, не дає можливості покарати винних.
e-max.it: your social media marketing partner