Екс-працівники Ульяновської сортодослідної станції перекриють автобан

,

2164Екс-працівники Ульяновської сортодослідної станції перекриють трасу «Київ-Одеса» у п’ятницю, 18 вересня, о 18:00, повідомили «КП» активісти ініціативної групи. Люди кажуть, втомилися оббивати пороги і вимолювати у можновладців те, що і так їм належить по праву.

Не отримавши очікуваної реакції на попередню акцію вздовж автобану та безрезультатний пікет біля стін міністерства, селяни вирішили перекрити трасу. Кажуть, у такий спосіб вимагатимуть від можновладців виконати свою обіцянку і віддати землю людям.

– У серпні ми їздили у міністерство. Перший заступник нас добре прийняв і пообіцяв вирішити питання до 8 вересня. Але на ділі все залишилося, як і було, ми отримали з міністерства лише відписку, – розповідає «КП» голова ініціативної групи екс-працівників станції 74-річна Марія Бондар.

– Ми всі вже втомилися від обіцянок. Зрозумійте, люди у відчаї. Нам не залишається більше нічого, як перекривати трасу. Ми попереджали про це. Тепер перекриємо. Якщо і ця акція не дасть результату, перекриватимемо ще й у неділю. Про наші наміри ми, як і передбачає закон, попередили усі необхідні відомства, – додає пенсіонерка.

Як уже повідомляла «КП», у селі Новоселиця Ульяновського району екс-працівники сортодослідної станції, яку кілька років тому реорганізували, вимагають віддати їм їхню землю. Чисельні звернення до можновладців не дають жодного результату.

– У міністерстві нам кажуть, що сортодослідну станцію недоцільно розпайовувати, оскільки це особливо цінні землі і вони мають забезпечувати охорону сортів рослин. І, знаєте, це особливо цинічно звучить у той час, як цією землею належним чином не користуються. Якщо раніше у нас було справжнє європейське господарство, то нині – просто покинутий колгосп, – пояснює стан справ колишній керівник Леонід Соколюк.

Загалом на розпаювання чекають близько півтори сотні людей. Колишні працівники кажуть, що готові обробляти землю і вести колективне господарство. Тільки б їм дали таку можливість.

Нагадаємо, раніше ситуацію на сордослідній станції прокоментував народний депутат Сергій Ларін. Він повідомив, що на прохання працівників він звернувся до Міністерства аграрної політики з запитом, одтак у відомстві вважають, що «вжиті державою заходи дозволили уникнути виникнення нових боргів по зарплаті і були досягнуті позитивні фінансові та господарські показники роботи станції».

– Влада продовжує жити в якомусь паралельному світі, де поля колосяться, зарплати підвищуються, а люди не встигають витрачати гроші на поїздки в безвізову Європу... З початку року реальна зарплата в країні впала на 26%. Загальний борг по зарплаті вже перевищив два мільярди гривень (тільки за червень заборгованість зросла на 600 мільйонів). З 1 вересня всіх чекає чергове, але не останнє, підвищення тарифів на електроенергію – тепер уже на 20%. Замість реформ – розруха! При цьому щодня на Донбасі гинуть люди. Експеримент зі знищення України триває. Я розумію, що марно закликати до совісті «спеців», які не хочуть, а головне – не можуть зупинити війну, провести реформи, не розбираються в економіці. Сьогодні вони знову намагаються переставити ліжка в своєму «закладі», хоча давно пора всім зібрати речі і ... на вихід, – заявив Ларін.
e-max.it: your social media marketing partner