У Добровеличківському районі мама намагалася повісити двох своїх дітей, а потім і на себе накласти руки

,

2296Цей жахливий випадок, який ледь не забрав життя трьох, стався у селі Олексіївка Добровеличківського району. 27-річна мама намагалася вбити себе і своїх дітей. Малеча врятувалася завдяки спритності, а жінку від непоправного вберегли сусіди.

Мати відвела дітей до сінника, що знаходиться біля будинку, взяла мотузку й перекинула її через дерев’яну балку. Тримаючи в руках один кінець, інший, з петлею, вона одягла на шию свого восьмирічного сина і почала душити хлопчика.

Малий пручався, як міг, і, на щастя, зумів вирватися. Він вибіг на вулицю та почав кликати на допомогу. Але тим часом жінка накинула петлю на шию своєї п’ятирічної доньки, взявшись душити дитину. Слава Богу, вирватися з петлі та з рук матері вдалося і дівчинці.

Малі побігли до сусідів і покликали на допомогу. Власне, цим вони й урятували життя мамі. Адже коли до хати збіглися жителі села, побачили, що жінка намагалася накласти руки вже на себе.

Міліція затримала горе-матір. Їй загрожує позбавлення волі терміном від 10 до 15 років або довічне ув'язнення. Діти ж зараз знаходяться­ у центральній районній лікарні з травмами від удушення, але, за словами медиків, почуваються добре. З медичного закладу, братика з сестричкою, можливо, переведуть до дитячого будинку, адже правоохоронці планують ініціювати позбавлення батьківських прав. Як розповів «КП» голова сільради Анатолій Скороход, жінка пішла на цей жахливий вчинок, скоріш за все, через сварку з чоловіком. Намір убити дітей вона пояснила тим, що ні вона, ні син із донькою нікому не потрібні.

–Сім’я – як сім’я. Щоб сильно пили, не сказав би. Що спонукало її так вчинити, точно не знаю. Але скоріш за все, через сварку з чоловіком. Діти наче розповідали, що вранці тато вдарив маму. А жінка після того, як усе сталося, розповідала мені, що чоловік наказав їй вибратися з хати разом із дітьми до вечора. Каже: «А куди я піду?» У неї ні батьків немає, нікого. От і вирішила накласти на себе руки. А сина з донькою збиралася повісити, бо, каже: «Мої діти нікому не потрібні», – переповідає «КП» очільник сільради і додає, у той час, як жінка намагалися вбити дітей і себе саму, чоловік був на роботі. Він працює сторожем і механізатором.

– Його не було вдома, він був на чергуванні. Щодо неї, я не сказав би, що була п’яна. Та й вона каже, що лише пляшку пива випила. Взагалі була адекватною, діяла свідомо, – додає Анатолій Скороход.
e-max.it: your social media marketing partner