У Кіровограді люди вийшли на акцію проти будівництва заправки у сквері

,

2332Півсотні дорослих і більше десяти маленьких жителів мікрорайону Балашівка зібралися у сквері на перетині вулиць Степняка-Кравчинського і Терешкової, аби зупинити будівництво автомобільної газозаправної станції. Територію новобудови вже огородили високим парканом, загнали туди кілька КАМАЗів, вирізали дерева і вивозять землю. Жителі занепокоєні, що заправку зводять за два десятки метрів від будинків і переймаються, що їхні діти вимушені будуть гуляти поряд із небезпечним об’єктом.

–Уже два тижні триває будівництво, – розповідає жінка, яка живе через дорогу від новобудови. – Почали гупати у вихідні, в суботу. Лише через кілька днів вивісили паспорт, що це газова заправка. Знесли недобудований будинок, почали активно працювати з самого ранку і до вечора. Від гуркоту у мене хата почала тріскатися! Ми не одразу зрозуміли, що сталося. Виходить, що дітям немає де гуляти. У нас і так хімпрогрес, дихати нічим, а тут ще й заправку хочуть поставити. У мене двоє дітей. Хіба можна спокійно жити, якщо вони дихатимуть парами бензину? Я б мовчала, якби у мікрорайоні не було заправки. Але ж у кінці парку вона є!

2333

Люди кажуть, що будівництво цієї заправки здійснюється з двома грубими порушеннями містобудівного законодавства. Перше – невідповідність комплексній схемі зонування міста. Друге – не було ніяких громадських обговорень щодо оцінки впливу об’єкта на нав­колишнє середовище.

– Кому це потрібно – не знаю, але явно не нам. Ми в шоці, – каже мама двох дітей Тетяна Мамалига. – Там дитячий майданчик, тут житлові будинки. Це паркова зона, тут взагалі заборонено будівництво. Можна будувати лише аптеки, склади для продовольства, пункти швидкої допомоги, але не автозаправні станції! Хіба мало місць, куди можна перенести цю заправку? У нас іншого місця в районі, куди можна прийти відпочити, посидіти ввечері на вулиці, просто немає. Тут увесь район відпочиває.

Люди обурюються, що самотужки розчищали сквер для відпочинку, а тепер у них намагаються його забрати.

– У нас будинки так розташовані, що немає де зробити дитячий майданчик, – говорить жителька мікрорайону Світлана Фоміна. – Цей парк був дуже занедбаний. Самотужки ходили прибирали. Зараз часто приходимо сюди з дітьми. Уявіть, тут заправка, машини, а за півсотні метрів гуляють діти. Вони дихатимуть цим! Замість того, щоб облаштувати цей парк для відпочинку, нам роблять зло.

Протестувальники кажуть, що зверталися до міськради, але реакції поки жодної.

– Я підходила до будівельників. Вони сказали: «Щось не подобається – продавайте хату!» – додає інша жінка.

Коли ж «КП» поцікавилася­ у в.о. мера Івана Марковського, яким чином компанія отримала дозвіл на будівництво, той відрізав, що газеті нічого не коментуватиме.

– Я розкажу другим! – відрізав Марковський.

e-max.it: your social media marketing partner