Вчителька та учні шиють на передову необхідне

,

4318Вчителька трудового навчання кіровоградської школи №17 Світлана Бойчук разом зі своїми помічниками шиє бійцям білизну, балаклави, штани, які передають через волонтерів. Каже: раніше допомагали воякам частіше, зараз же не вистачає матеріалів, тому просить читачів «КП» передивитися свої шафи.

Усе почалося з того, що я вдома прибирала у шафах і знайшла клаптики тканини. До цього я побачила репортаж по телевізору, що в одному з містечок бабусі шиють спідню білизну солдатам. Я подумала: чому б і нам це не зробити? – розповідає «КП» Світлана.

Вона каже, спочатку шила самотужки. Втім згодом ідею підтримали і колеги, й учні. Тож сьогодні всі разом, то у вільний час, то під час занять гуртка рукоділля «Павутинка», який Світлана веде у школі, почали шити одяг солдатам.

– В основному я шила сама. Потім долучилися діти та наші співробітники, студенти­практиканти. Активно допомагали технічка Тетяна і її донька, учні Настя Рябченко, Кароліна Дерев’янко, колишня дев’ятикласниця Настя Черноус, яка вже не вчиться у школі, одинадцятикласники, які торік випустилися, 7­А клас. Ми шили балаклави, штани, спіднє, шапочки... За тиждень могли передати пачку речей. Як кажуть, з миру по нитці – голому сорочка, – ділиться співрозмовниця «КП» і додає, що нині шиють менше, адже бракує матеріалів. – Цей рік шиємо менше, тому що немає матеріалів, закінчилися. Нам передавали простирадла, наволочки, клаптики тканини, старі речі, а ми все це перекроювали.

У школі виховують у патріотичному дусі, каже вчителька, тому всі намагаються внести свою частинку, допомогти тим, хто захищає нашу країну на сході.

– Директор школи Володимир Гора та завуч із виховної роботи Наталя Філіппова завжди згуртовують дітей, запрошують волонтерів та солдатів до школи, – додає Світлана.

Крім речей, вчителька з учнями також створює дитячі іграшки, які передають волонтерам, а ті продають їх на різних ярмарках.

– Ми шили дитячі іграшки, плели корзинки, їх наповнювали квітами. Все це передавали на ярмарки. На виручені кошти купували речі для бійців, – говорить учитель.

Світлана переконана, такі спільні заходи вчать дітей мужності і патріотизму. Більше того, чимало випускників школи зараз захищають кордони країни на сході.

– Багато наших учнів в АТО. Зараз служить мій учень Артем. Наша Віка після школи закінчила медичне училище і теж сьогодні на передовій, – розповідає педагог. – Женя Тельнов був на кілька років старший за мене, загинув на війні…

Світлана Бойчук каже, і надалі, як може, допомагатиме воякам. Втім, просить кіровоградців зробити ревізію у своїх шафах – раптом знайдеться щось непотрібне, з чого можна перешити хлопцям речі.

– Якщо буде необхідний матеріал, ми шитимемо й далі. Приносити можна у школу №17, що знаходиться за адресою: Комарова, 54, – просить учитель.
e-max.it: your social media marketing partner