На Кіровоградщині майже півтори тисячі злочинців підпадають під «закон Савченко»

, Олена Сідорова

4433На Кіровоградщині під так званий «закон Савченко» за формальними ознаками підпадають 1421 засуджених, які відбувають покарання в колоніях. Загальна кількість осіб, до яких застосовано цей «закон» в області, – 1270. Таку інформацію «КП» отримала на свій інформаційний запит до пенітенціарної служби області.

На сьогодні 205 чоловік вже вийшли з місць позбавлення волі. З них – 22 засуджених, які скоїли умисне вбивство, 20 – завдали тяжких тілесних ушкоджень, 23 – вчинили злочини, пов’язані з наркотиками. Також на волі тепер знаходяться 66 крадіїв, 36 розбійників, 26 грабіжників і троє тих, хто привласнював і розтрачував майно, зловживаючи службовим становищем. Вийшов на свободу й один злочинець-військовослужбовець.

Продовжують залишатися ізольованими від суспільства 1065 засуджених, які підпадають під дію цього «закону». За гратами залишилося 198 вбивць, 68 злочинців, які завдали тяжких тілесних ушкоджень, 81 – які мали справи з наркотиками, дві сотні скоїли розбій, 105 – грабіж, 343 – крадіжки і один привласнювач майна, котрий користувався службовим становищем.

Нагадаємо, на початку квітня за цим же «законом» на волю вийшов і Віктор Лозінський, який вбив у мисливських угіддях жителя Голованівського району Валерія Олійника.
e-max.it: your social media marketing partner