РАЙОННА ВЛАДА: адміністрації можуть очолити підприємці, фермери, мажори і кон’юнктурники

,

897Нова влада регіону нібито вже визначилася з кандидатурами на посади керівників райдержадміністрацій. «КП» вдалося дістати ймовірний список прізвищ, кому можуть вручити головні портфелі у територіях.
Згідно з даними, які вдалося зібрати нашим журналістам про претендентів у мережі, головним аргументом, як і говорилося раніше, був партійний принцип підбору. Ні досвід, ні управлінські якості, а партквиток. Відтак серед тих, хто може очолити райони, чимало людей без адміністративного досвіду роботи. Щоправда, серед нових імен зустрічаються і добре відомі старі. Тож не дивуйтеся прочитаному!

Бобринецька РДА
901Сергій Рожкован. До 2010 року п’ять років поспіль був головою Бобринецької районної державної адміністрації. У 2011-му програв вибори депутата обласної ради. Сергій Рожкован отримав найменшу кількість голосів. Останнім часом очолював районний антикорупційний комітет Бобринецької РДА. Одружений, виховує сина.

Вільшанська РДА
903Ярослав Кіров. Останній голова Вільшанської райдержадміністрації.
Пропрацював на посаді трохи більше як півроку. Кілька тижнів тому написав заяву на звільнення. Однак, якщо нині його кандидатуру розглядає нова влада, очевидно на те є свої причини. І одна з них – у чинної команди кадровий голод.

Гайворонська РДА
904Олександр Костенко. Нині обіймає посаду першого заступника голови районної державної адміністрації. Призначений на посаду у листопаді 2013 року. Відповідно до своїх повноважень веде питання з реалізації державної політики у галузях енергетики, промисловості, транспорту, капітального та дорожнього будівництва, містобудування та архітектури, державно-економічної та бюджетної політики в районі, державної цінової політики, регіональної політики та інші.
Свого часу був першим заступником головного податківця району.

Голованівська РДА
905Олег Солончук, 46 років, голова Голованівської районної організації партії «УДАР».
У мережі ідентифікується як керівник двох місцевих приватних підприємств – «Преподобного Марка Гробокопателя» та «Ніка».
Згідно з інформацією, оприлюдненою ним самим, закінчив Харківський держуніверситет харчування і торгівлі.
Цінує в людях добро і чесність.

Добровеличківська РДА
902Василь Ткаченко. Свого часу очолював Добровеличківську районну раду. Останнім часом – начальник відділу організаційного забезпечення райради. Депутат VI скликання від «Батьківщини».

Знам’янська РДА
900Юрій Григораш. Начальник Управління агропромислового розвитку Знам’янської РДА. Свого часу, коли Віктор Балога очолював Адміністрацію президента Ющенка, був керівником районного осередку його партії «Єдиний Центр».

Кіровоградська РДА
906Віктор Дайдакулов. Представник «УДАРу». Є давнім другом голови партії Кличка в регіоні Анатолія Ревенка. Кажуть, під час парламентської кампанії-2012 центральний штаб «УДАРу» його звільнив з посади керівника Кіровоградського районного виборчого штабу через фінансові махінації.
Однак, повідомляють джерела, Дайдакулов не пройшов необхідну процедуру погодження. Тому за крісло голови Кіровоградської РДА може ще поборотися депутат облради від «Батьківщини» Ольга Гранатова.

Компаніївська РДА
908Любов Житня. Голова Компаніївської організації «Батьківщини». Була помічником-консультантом народного депутата.
Чинний депутат райради, член постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства, праці, соціальної політики, у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів

Маловисківська РДА
907Роман Тучков. Очільник районного осередку ВО «Свобода». У минулому номері «КП» писала про цього 26-річного мажора – кандидата на пост голови РДА, який, за розповідями селян, юні роки провів у міліції. А сам попри те, що не має ані досвіду роботи на державній службі, ані відповідної освіти збирається підкорювати ще й міністерства.

Новгородківська РДА
Даних по претенденту на посаду немає.

Новоархангельська РДА
909Дмитро Зубов. 29-річний голова Новоархангельської організації ВО «Батьківщина». Щоправда, на його сторінці у соцмережі чимало фото не лише з однопартійцями високого польоту, а й із лідерами інших політсил. Зокрема, з Олегом Тягнибоком, з Юрієм Луценком, з Миколою Катеринчуком…
Дмитро захоплюється езотерикою, а також цікавиться секретами успіху відомих людей.

Новомиргородська РДА
902Олександр Сенченко. Голова Новомиргородської організації ВО «Батьківщина». Депутат райради. Був помічником-консультантом народного депутата України Сергія Саса, доки той не склав повноваження парламентаря і не перейшов на роботу до Конституційного суду. 

Новоукраїнська РДА
902Михайло Бринза. Інформації про цю людину не надто багато. Є дані, що кандидат в очільники району обіймав посаду секретаря виконкому Новоукраїнської міської ради. Також у мережі можна знайти дані про його членство у партії «Демократичний союз».
Водночас Михайло Бринза, або його повний тезка, керував управлінням соцзахисту населення Кіровської районної у Кіровограді ради.

Долинська РДА
910Олександр Ромащенко (Хашафутдінов). Приватний підприємець. Очільник обласної організації ВО «Свобода». Нещодавно «КП» писала, що він стажується в заступники голови ОДА з гуманітарних питань. Однак сьогодні його кандидатуру, судячи з усього, вже не розглядають на цю посаду.

Олександрівська РДА
911Сергій Шпирка, приватний підприємець – власник магазину «Килимові покриття», голова районної організації ВО «Свобода». Одружений. Має дві доньки.
Нещодавно заснував газету «Крила Олександрівщини», яка виходить один раз на місяць. Редактор цієї газети – поетеса Оксана Шпирка, а якщо бути точнішим, дружина підприємця.
До націоналістичної «Свободи» Сергій Шпирка розділяв більш помірковані політичні матерії. Згідно з інформацією, яка є у розпорядженні «КП», ще у 2009 він числився як голова Олександрівської районної організації партії «Справедливість».

Олександрійська РДА
902Олександр Тараненко. Помічник народного депутата від ВО «Свобода» Святослава Ханенка, голова ради Олександрійського козацтва.



Онуфріївська РДА
899Володимир Журавльов. Чинний заступник голови РДА. Свого часу очолював дорожнє підприємство.


Петрівська РДА
Відомо, що на посаду очільника району претендують дві кандидатури. Однак інформація по цих персонах відсутня.

Світловодська РДА
912Михайло Касьянов. Останнє місце роботи – ТОВ «Мілк Трейд Плюс». Одружений. Виховує сина.
Після помаранчевої революції очолив РДА. Його називали в цілому непоганим управлінцем. Із завершенням каденції Ющенка, у 2010-му Президент підписує указ про звільнення Касьянова. На його місце приходить Анатолій Мірошник. Тепер ситуація може змінитися з точністю до навпаки.
Сам Касьянов робив спроби повернутися до влади. У 2010 він балотувався до обласної ради від партії «Фронт змін». 23 жовтня у мережі з’явилася інформація, що на кандидата скоєно напад. Писали, що напередодні ввечері недалеко від дому його перестріли двоє невідомих і почали бити. Касьянову вдалося вирватися і вибігти на освітлену частину вулиці. Невідомі зникли з місця пригоди. Він викликав міліцейський патруль і звернувся за допомогою до медиків. Останні констатували в нього кілька забоїв голови та шиї. Напад тоді пов’язали з політикою.

Ульяновська РДА
902В’ячеслав Зосим, 43-річний фермер, народний засідатель.



Устинівська РДА
902Едуард Юшко, чинний депутат районної ради. Обирався туди від Партії регіонів.
e-max.it: your social media marketing partner