Людмила Шубіна: Якщо влада нас не чутиме – у Кіровограді буде новий майдан. І організую його я!

,

1037Згортання однієї за одною стратегічних програм, які реалізовувалися в області протягом останніх років, схвилювало місцевих підприємців. Соціально відповідальний бізнес регіону вирішив узятися за відродження проектів, які стали згортатися при новій владі. Таке рішення відомі роботодавці і депутати Кіровоградщини днями закріпили меморандумом.Документ підписали Павло Штутман, Андрій Райкович, Людмила Шубіна, Ірина Саєнко, Євген Бахмач, Сергій Кліпацький та Віктор Ніколаєнко. Меморандум свідчить про підтримку підприємцями таких відомих проектів розвитку, як «Людина – в центрі уваги влади», «Здоров’я людини понад усе!», «Купуй кіровоградське», «Стоп радон», «Жива вода», «Молоко Кіровоградщини», «Гаряча лінія», «Історія рідного краю» та інших. Підписанти переконані: реалізація цих програм має відбуватися за будь-якої влади. Про безпрецедентну ініціативу – в інтерв’ю «КП» з генеральним директором ТОВ «Друкмаш-центр», головою Ради підприємців Кіровоградської області Людмилою Шубіною.

– Людмило Володимирівно, у чому полягає суть меморандуму?
– Наш головний меседж – усі програми, які працювали в області, мають працювати надалі, не дивлячись на зміну влади. Яка б партія не прийшла керувати країною чи регіоном завтра, вона має продовжувати роботу, яку громада прийняла для себе в обличчі міських та обласних депутатів як сигнал до дії.

– Таку ініціативу підприємців можна назвати відродженням програми «Центральний регіон», яку зараз успішно «закопують»?
– Я думаю, що так. Але варто розуміти, що це не лише програми Ларіна. Більшість реалізовувалася вже багато років поспіль, їх започатковував Микола Олексійович Сухомлин. Дехто починає поливати нас брудом, не розуміючи, що ми не прив’язуємо до Ларіна нашу ініціативу, який, до речі, взагалі не знав, що ми підготували меморандум. Ми кажемо так: буде Ларін, Петік, Чорноіваненко – не важливо. Хто б не став керівником Кіровоградщини, він має продовжувати ті проекти, які вже працюють на благо громади. Треба віддати належне Сергію Ларіну за те, що він, ставши очільником області, не почав згортати програми, які працювали до нього. А подивіться, що зараз працює? Майже нічого.

На жаль, сьогодні серед журналістів багато таких, для котрих головне – писати гидоту про Ларіна і тих людей, які з ним працювали. Я теж працювала з Ларіним. Але я працювала і з Моцним, і з Зейналовим… А як може бути інакше? Я керівник підприємства, я бізнесмен. Природно, що я працюю з очільниками міста, області. Мені байдуже, хто з якої партії, головне – робота на користь регіону.

– У підписаному меморандумі також іде мова про збереження кадрового потенціалу області…
– Так, це другий важливий меседж. Не можна звільняти професійних і досвідчених людей, які працюють десятки років, як, наприклад, прибрали заступника голови облдержадміністрації з гуманітарних питань Галину Пастух. А подивіться, кого посадили у крісла голів райдержадміністрацій! Нові призначення викликають багато питань.

Ми знаємо кіровоградських чиновників, які дійсно є професіоналами. У районах – знають своїх профі. І коли після виборів президента прийде нова влада, ми будемо ініціювати зустріч і пропонувати ці кадри, які працюватимуть на громаду. Якщо влада нас не чутиме – у Кіровограді буде новий майдан. І організую його я!

– Яким чином підписанти меморандуму збираються підтримувати в регіоні стратегічні проекти?
– Нічого у цьому світі не відбувається без матеріальних засобів. Для того, щоб розпочати будь-яку програму, потрібен стартовий капітал. Тільки бізнес може його вкласти. Я, наприклад, готова побудувати два соціальних магазини. І вони працювали б у режимі, як працював би будь-який державний чи муніципальний заклад.

Розумієте, люди, які підписували меморандум, – це кіровоградці, яким болить ця земля, які хочуть змін на краще. Ми можемо зібратися разом і реалізувати ту чи іншу програму. І нам не потрібен на це дозвіл влади. Але в багатьох питаннях необхідна її підтримка. Наприклад, у Канатовому ми хотіли будувати технопарк і це була геніальна ідея. За умови її реалізації, область зробила б великий ривок уперед. Я мріяла, що буду туди інвестувати, як і мої колеги. Цей проект готові були підтримати закордонні інвестори. Проте сьогодні він висить у повітрі. Тому ми зараз свідомо звертаємося до того, хто ще не прийшов на пост президента. Кіровоградщина – наш регіон, у якому реалізовуються наші програми, котрих потребують жителі нашої області. Нехай нові посадовці включаються в роботу, вдосконалюють проекти, ми готові до співпраці. Але знищувати напрацьоване ми більше не дамо. Тому ми закликаємо депутатів, громадських діячів, керівників підприємств долучатися до нас і разом розвивати область.
e-max.it: your social media marketing partner