Обласну раду штурмували за сценарієм Чорноіваненка?

,

1384Те, що відбувалося на п’ятничній сесії обласної ради, стало для багатьох депутатів шоком. Тиск, погрози і залякування вони пам’ятатимуть ще довго. Утім, лише одна людина, здавалося, абсолютно не була здивована. Саме голова облради Олександр Чорноіваненко мовчки і навіть з неприхованою насолодою спостерігав за подіями. То чи не він був замовником приїзду п’яних і обкурених «тітушок», виконуючи партійне завдання своєї шефині Тимошенко, яка нині провокує антипорошенківський третій Майдан?

1386Oблраду захопили за апробованою схемою
Як повідомили «КП» джерела у правоохоронних органах, «тітушок» у камуфляжі того дня завезли з Вінницької та Черкаської областей. Працюють вони на підприємствах, що пов’язують із родиною відомих у регіоні олігархів. У Кіровограді до цих людей приєдналися охоронці з дендропарку і кількох торгових центрів.

Ще до початку сесії «тітушки» захопили залу засідань. Хто і за чиєю санкцією туди їх пустив – здогадатися не важко. Інакше як пояснити, коли, аби потрапити на сесію, навіть у журналістів досі перевіряли посвідчення, не кажучи вже про сторонніх осіб…

Прикриваючись нібито бажанням громади, люди у камуфляжі відпрацьовували головне завдання – не допустити на посаду призначеного Президентом очільника регіону Сергія Кузьменка, а також спровокувати хвилю третього Майдану, про який заради політичних дивідендів нині так мріє партійна шефиня Чорноіваненка – Тимошенко.

До речі, дану схему захоплення влади відпрацьовували свого часу саме у Кіровограді. В аналогічний спосіб позбулися посад керівники Ленінської та Кіровської рад.

Цікава і ще одна деталь: поки Чорно­іваненко насолоджувався подіями всередині сесійної зали, його радник (на фото сидить на столі) – Ігор Ковтуненко – диригував частиною «тітушок» у кулуарах.

Сесія підтримала нового очільника області
Утім, попри шалений тиск і гармидер на сесії, депутати облради все ж стали на бік Президента України Петра Порошенка і підтримали його рішення про призначення головою облдержадміністрації Сергія Кузьменка. Більшістю голосів вони погодилися з тим, що Глава держави зробив правильно.

– Я позитивно ставлюся до такого призначення, тому що Сергій Кузьменко має великий досвід господарської роботи. В обласній адміністрації він очолював найголовніший напрямок роботи нашої області – сільськогосподарський. Я покладаю надзвичайно великі надії і перспективи на цього амбітного, молодого, надзвичайно перспективного і добре підготовленого адміністратора. Вважаю його достойною людиною. Знаючи його особисто, я впевнений, що в нього на першому плані стоїть питання економічного і соціального розвитку регіону. Це кіровоградська людина, яка живе інтересами нашої області.

Особисто я буду робити все, щоб йому допомогти і щоб усе було в нашій області якнайкраще. Це людина поміркована, не демагог, людина конкретної справи, мисляча економічними критеріями і категоріями, які є найважливішими для нашого регіону.

Нам потрібні не політики, а економісти, прагматики, які розумітимуть, куди йде держава, куди її веде Президент і Кабінет міністрів, – зазначив депутат облради Андрій Райкович.

У залі – п’яні та обкурені!
Того дня депутат від «Фронту змін» Ірина Малик заявила, що не може працювати, бо у неї за спиною стоять п’яні й обкурені наркомани.

– Я не хочу бути в раді, де правлять ляльководи! Тут має бути демократія, свобода слова! За це моя дитина стояла на Майдані! П’яні, обкурені наркомани стоять за спиною! Де міліція?! Генерал вийшов із зали! Поверніть, будь ласка, генерала міліції сюди. Хай подивиться, які стоять наркомани за спиною! – емоційно сказала вона і додала, що більше не хоче працювати в такій раді, а тому складає з себе депутатські повноваження.

– Моє рішення викликане тим, що на сьогоднішній день дуже важко виконувати депутатські повноваження. Ця ситуація – віддзеркалення того, що зараз відбувається у країні. Я дуже поважаю людей, які можуть відкритись і вільно виступати за честь держави, за мову, за права людини. Але ніколи не підтримую людей, які вирішили боротися за розподіл влади. І це ключовий момент, чому я склала повноваження. Можна кричати, можна тупати ногами, можна йти навіть на порушення, але в жодному разі не розподіляти владу. Сьогодні в облдержадміністрації ми бачили міні-сценарій саме перерозподілу влади. Я проти такого, – заявила депутат «КП» по закінченні сесії.

Солідарні з Малик ще четверо депутатів – Володимир Зубаха, Всеволод Мошнягул, Володимир Арсірій та Костянтин Яриніч. Вони теж написали заяви про відмову від мандатів.

Смітник – атрибут тимошенківського Майдану
Те, що вранці під адмінбудівлю так звані активісти Майдану підігнали два сміттєвих баки, не було випадковістю. Це одна з деталей сценарію. Хвиля вкидань у контейнери, яка нині котиться країною, де головними героями стають як нардепи, так і чиновники, – розробка політтехнологів Тимошенко. Комусь це може подобатися, але в таких випадках потрібно задаватися питанням – невже за таку дикість боровся Майдан?

У п’ятницю найбільше не пощастило Миколі Корецькому. На відміну від інших депутатів, після сесії він виходив через центральний вхід. Там його взяли попід руки і вкинули у контейнер. При цьому Корецький намагався щось пояснити своїм опонентам, однак ті його не слухали. Допомогли вибратися депутатові зі смітника працівники міліції.

Уже згодом «КП» стало відомо, що того ж дня увечері Корецький написав заяву до правоохоронних органів. Джерело в міліції повідомило газеті, що вже порушено кримінальне провадження. До речі, на фото та відео добре видно, що одним із тих, хто кидав депутата облради до сміттєвого бака, був лідер кіровоградського автомайдану Віталій Коваль.

Чорноіваненко обзавівся «чорним» технологом
Як вдалося з’ясувати «КП», віднедавна у готелі облради, який знаходиться у внутрішньому дворі адмінбудівлі, поселився Юрій Михайлович. У Кіровограді ця людина добре відома «чорними» методами ведення виборчих кампаній. Зокрема, коли на початку двотисячних на виборах до парламенту округ між собою розривали Антоньєва і Табалов. Жителі обласного центру і досі пам’ятають бандитські розбірки того часу, зі стріляниною і різними «чорними» акціями. То може Чорноіваненко хоче втягти цілу Кіровоградщину у такі вибори?

0,0001%
У Кіровограді на площі Героїв Майдану відновилися збори народного віче. Основна мета – не дати новопризначеному очільнику регіону Сергієві Кузьменку заступити на посаду.

У неділю на акцію зібралося з півтори сотні людей. Тим не менше лідери віче виступали від імені усієї громади області. Та якщо порахувати процентне співвідношення, то виходить, що думку майже мільйонної Кіровоградщини озвучує всього на всього 0,0001%.

1385

e-max.it: your social media marketing partner