Сарафанне радіо: У Кіровограді безпритульна собака врятувала немовля (ПОДРОБИЦІ ВИГАДКИ)

,

1569Кіровоград облетіла приголомшлива новина: жінка-волонтер, яка годує безпритульних тварин, у собачій будці знайшла немовля. Таку інформацію у соціальній мережі оприлюднила журналістка Вікторія Талашкевич, посилаючись на громадську організацію захисту тварин «Бім». Мега-новину моментально підхопили сайти і ЗМІ. Кинулася з'ясовувати обставини і «КП». Та чим більше газета цікавилася, тим більше ставало зрозумілим, що історія вигадана!


Собака гріла і вилизувала новонароджену дитину…
– Куди поділася дитина, яку знайшли в Кіровограді в собачій будці? Це питання вже майже тиждень турбує кіровоградців, які стали свідками, як третього грудня вранці в собачій будці одна з жінок-волонтерів, що годують тварин, знайшла дитину, які всього два тижні, – написала у Facebook кіровоградська журналістка Вікторія Талашкевич і далі повідомила зворушливі подробиці. – Собака, за якою доглядає жінка, гріла і вилизувала новонароджену дитину. Викликали міліцію та швидку. Дитину оглянули фахівці і забрали. Пуповина перерізана не хірургічним шляхом, немовля замотане в брудне ганчір’я. На сьогоднішній день, за словами лідера Кіровоградської організації захисту тварин «Бім» Тетяни Кучерявої, невідомо, де знаходиться малюк. Жодних офіційних заяв у пресі про долю дитини не було.

Аби з’ясувати все з самого початку, «КП» звернулася до керівника організації захисту тварин. Тетяна Кучерява повідомила: дитину знайшла волонтерка Людмила, яка проживає по вулиці Попова, більше їй нічого невідомо.

Протягом дня газета намагалася зв’язатися з жінкою за стаціонарним телефоном, адже мобільного у неї немає. Проте марно. Про знайдену дитину «КП» розповіла сусідка 66-річної Людмили – Тетяна, якій та повідомила про свою знахідку.
 

Лікарі сказали, що дівчинці зо два тижні
– Особисто я нічого не бачила. Мені розповіла все Люда. Каже, я тобі зараз таке розповім, що ти зомлієш! Говорить, заглянула в будку, а там згорток із немовлям лежить, – переповідає сусідка. – Люда йшла з роботи, вона працює прибиральницею у магазині, і підійшла, як завжди, до собак, яких ми годуємо. Почала перестилати в них у будці підстилки, бо там хвора собака лежить, і побачила дитину. Собака гріла її своїм тілом, притисла до живота і лизала її. Каже, спочатку розгубилася, не знала, що робити, а потім підхопила немовля під фуфайку і побігла викликати швидку і міліцію.

– Лікарі приїхали, розгорнули згорток, – продовжує переповідати Тетяна. – Сказали, що дівчинка віком десь зо два тижні. Сказали, що пуповина відрізана немедичним шляхом, але у дитини жодних ушкоджень немає. Люда каже, медики попросили її винести свій паспорт, переписали її дані і повезли немовля у лікарню. Більше нічого невідомо. Це вся розповідь, яку я почула від Люди. Те, що вона мені розповіла, я все переказала вам. А більше Люда взагалі не хоче розмовляти на цю тему. Каже: «Я врятувала дитину, викликала міліцію і швидку, і все на тому... А там куди вже поділи цю дитину – невідомо».
 

Дитини не було
За коментарем із приводу знайденої дитини та її подальшої долі «КП» одночасно звернулася до міліції, прокуратури та лікувальних закладів міста. Проте жодна зі структур не підтвердила факту, що якась жінка знайшла немовля у будці та й взагалі будь-де!

– В інтернет-мережі з’явилася інформація про те, що в одному зі спальних районів міста на вулиці знайшли немовля. Звірка з лікувальними закладами та ретельна перевірка інформації, вказала на те, що дані недостовірні. Жодної реєстрації з даного приводу не було, – прокоментував «КП» начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС України у Кіровоградській області Сергій Бочарніков.

– Таку дитину ні живою, ні мертвою нікуди не доставляли. Повідомлення, яке з’явилося у соцмережі, недостовірне. Ми перевірили по всім каналам. По міліції, по соціальним службам реєстрації немає, – повідомила у коментарі «КП» начальник відділу захисту прав і свобод дітей прокуратури області Алла Мороз.

Одноголосно спростували інформацію про знайду і медики. Ані у службі швидкої допомоги, ані в дитячій обласній лікарні такого випадку не зареєстровано.
 

Це вже не перша вигадка. У неї таке буває
Так і не додзвонившись до першоджерела, «КП» виїхала за адресою проживання волонтерки Людмили, яка, власне, і «знайшла» новонароджену дитину. Вдома її не було, та випадок прокоментувала родичка.

– Це вже не вперше. Буває таке, що вона вигадає щось чи щось насниться, – не здивувалася історії про знайдене немовля невістка Людмили.
e-max.it: your social media marketing partner