Мама залишила чотирьох дітей на півтора тижня без їжі і нагляду

,

01035Клич про допомогу чотирьом неповнолітнім дітям кинула у соцмережу небайдужа мама, яка привела на лікування у Кіровоградську міську дитячу лікарню «Добруджа» свою дитину. «Чотирьох діток забрали з дому від поганих батьків. Привезли без одягу. Персонал лікарні приніс усе, що міг. Дітям потрібен одяг, взуття, іграшки, смаколики, малечі треба памперси», – написала вона у соцмережі. Чому дітей забрали від матері і яка допомога потрібна, «КП» запитала у головного лікаря медзакладу Оксани Клюєнко.

– На заклик небайдужої мами відгукнулося чимало людей. Але діток уже всім забезпечили медпрацівники і батьки дітей, які перебувають у нас на лікуванні. Вони нагодовані, одягнені і доглянуті, – запевнила Оксана Клюєнко.


Лікар каже, двох хлопчиків – 13 і 8 років, а також двох дівчаток – 8 років і 1,8 року привезли у лікарню представники міської служби у справах дітей.


– Їх вилучили з сім’ї. Мама пиячила, кинула дітей і пішла з дому. Півтора тижня вони жили самі, голодні, голі й босі. Збирали на вулиці горіхи, а восьмирічна дівчинка готувала їжу, аби нагодувати своїх братів і малу сестричку, – розповідає керівник медзакладу. – Дітки поступили до нас голодними, роздягненими, занедбаними, але психічно і фізично здоровими. Їх нагодували, відмили, відігріли... Батьки інших пацієнтів і медперсонал знесли усе необхідне – одяг, взуття, зібрали аж забагато. Зараз усі під наглядом медиків.


У «Добруджі» діти знаходитимуться тимчасово, доки не вирішиться їхня подальша доля.


– Ця родина протягом року перебувала на нашому контролі. Сім’я неповна, мама пиячила, не приділяла дітям належної уваги. Неодноразово ми проводили з нею бесіди, попереджали про можливі наслідки. Коли ж навідалися востаннє, зрозуміли, що це вже край, дітей треба вилучати з сім’ї, – коментує керівник служби у справах дітей Кіровоградської міської ради Тетяна Тимоховська.


Посадовиця каже, у таких випадках дітей зазвичай одразу передають у лікарню, де їх обстежують лікарі, з ними працюють психологи.


Загалом у Кіровограді у полі зору служби нині перебуває понад сто неблагополучних родин.


– Найближчим часом цих діток влаштуємо у дитячий будинок «Наш дім». Нині готуємо позов до суду про вилучення їх із родини терміном на рік. Якщо за цей час мама не отямиться і не змінить своє ставлення, тоді подаватимемо позов про позбавлення її батьківських прав, – зауважила Тетяна Тимоховська.


Тим часом малі зізнаються, у лікарні їм ліпше ніж удома. Троє старших є школярами, однак на навчання ходять нерегулярно, бо по черзі доглядають наймолодшу сестричку. Але тим не менш, діти здорові, самостійні, дружні і тримаються одне за одного.

e-max.it: your social media marketing partner