«КП» відзначила своїх героїв і подякувала друзям

,

01920Минулої п’ятниці редакцію «КП» переповнювали сонячні посмішки, тепло і позитивні емоції. Уже третій рік поспіль газета вручала традиційні відзнаки героям своїх публікацій і вперше дякувала друзям.

– За три роки відзнаку «Герой «КП» отримали майже півсотні людей. Це жителі Кіровоградщини, які вразили читачів газети своїми вчинками і здобутками, – зауважує головний редактор Любов Попович і додає, цьогоріч «КП» визначила вісім номінацій, у яких героями стали шістнадцятеро людей. – Сподіваємося, наші герої будуть прикладом для інших, надихнуть когось на благочинність чи просто вселять надію.

– Минув майже рік, а емоції й досі зашкалюють, коли згадуємо ту подію. Було страшно, звісно, адже ми не медики. Але, слава Богу, все обійшлося, ми допомогли з’явитися на світ дівчинці. За багато років роботи така історія з нами трапилася вперше, – зізналася, отримуючи відзнаку «КП», одна з чотирьох провідниць електропотягу «Знам’янка – Колосівка – Одеса» Наталія Нагуляка, яка разом із Євгенією Питулько, Світланою Пшеничною й Олександрою Булах торік у січні прямо у поїзді прийняли пологи у пасажирки.

За оцінку вчинку своїх підлеглих подякував і керівник регіонального представництва «Нової пошти» Юрій Коваленко. Четверо працівників відділення №10 – Артем Макаренко, Тарас Швайка, Роман Тищенко і Станіслав Капорін – врятували трирічну дитину з охопленої вогнем квартири в обласному центрі.

– Хлопці не розгубилися у критичній ситуації і показали справжній мужній вчинок, гідний такої відзнаки. Тоді, після пожежі, керівництво компанії теж відзначило їх і вручило подяки. А редакційна відзнака свідчить про те, що вчинок наших працівників оцінили багато читачів. Переконаний, мужні хлопці стали прикладом для багатьох. Побільше б таких героїв серед нас, – наголосив Юрій Коваленко.

Продовження отримала історія кіровоградського школяра Дениса Бірзула, який став «Героєм «КП» у номінації «Талант року». Підліток видав кишенькову книжечку поезій і передав увесь наклад на схід у зону АТО, аби своїм словом підтримати дух наших бійців. Там вона потрапила до рук столичної волонтерки і барда Олесі Чайки, яка написала музику на вірш Дениса «Якби в мене були крила», інший киянин Олександр Сухонос змонтував кліп на пісню.

І вже цього тижня на Громадсь­кому радіо відбудеться презентація пісні на слова юнака.

Власним прикладом надихнула допомагати хворим діткам олександрійка Вікторія Олещенко. Вона випікає торти і тістечка й вітає з днем народження хворих діток і дітей із малозабезпечених родин. Останній свій виріб – Різдвяний пряничний будиночок – кондитер виставила на аукціон, аби зібрати гроші для онкохворого хлопчика Архипа Котиги. Про збір коштів для малого «КП» писала не раз. Виріб Вікторії придбав житель Бельгії, а жінка радіє, що такою, здавалося б, дрібницею змогла допомогти хворому земляку. Саме тому вона отримала відзнаку «Герой «КП» у номінації «Ініціатива року».

– Так мало треба, щоб робити добро. Кожен може поділитися часточкою свого серця, варто тільки цього захотіти. І робити це потрібно не заради нагород, а заради радості у дитячих очах. Дуже добре, що редакція «Кіровоградської правди» зуміла ось у такому форматі зібрати героїв своїх публікацій. Приємно почути щирі слова вдячності і подивитися в очі один одному. Насправді всі ми людяні і добрі, не треба соромитися ділитися цими чеснотами з іншими, – зазначила Вікторія Олещенко.

Щиро дякували за відзнаку й інші Герої «КП». Демобілізований АТОвець Максим Криницький із Кіровограда, який отримав відзнаку у номінації «Рятівник року», врятував від загибелі безпритульного собаку, який півроку просидів у каналізаційному колекторі, і показав, що всі ми маємо бути людяними.

Своєю історією кохання, яке спалахнуло завдяки безвізу, надихнула журналістка обласного телебачення Юлія Лісняк і її обранець Ігор Гончар.

Прикладом для багатьох батьків є жителька Світловодська Ольга Михайлик, яка стала «Героєм «КП» у номінації «Мама року». Завдяки різним педагогічним методикам вона виховує маленького синочка Юру талановитою й обдарованою дитиною.

Та чи не найбільше раділи новій обстановці і такій увазі до себе троє малих дітей – Назарчик, Карина і Даринка. Малеча, опинившись у сиротинці, нещодавно отримала нових батьків і нарешті відчула, що таке справжня ласка і любов. Родинне тепло дітям подарували священнослужитель Іван із дружиною Аллою з Новомиргородського району. Нині повна і щаслива сім’я Гончаруків дякує Богу за почуті молитви.

– Двадцять років ми чекали і молилися з дружиною, аби мати власних дітей, але не судилося. Утім Всевишній почув наші молитви і послав одразу трьох діток. Ми щасливі, бо наш дім наповнює дитячий сміх, а ми живемо у щоденній турботі про малих, – поділився враженнями отець Іван і подякував за відзнаку.

Цього року «КП» вперше відзначила і тих, хто став добрим другом й активним учасником усіх ініціатив і благодійних акцій, ініційованих редакцією. Майже два десятки друзів отримали подяку. Серед них директор ТОВ «Кіровоградхліб 2014» Владлена Умнова, головний лікар обласної лікарні Лариса Андреєва, очільник Кіровоградщини Сергій Кузьменко, благодійник із Новоукраїнки Юрій Бакун, керівник загону швидкого реагування обласної організації Товариства Червоного хреста України Віталій Зозуля та волонтери Анастасія Галінська і Бат-Ердене Сукхе, прес-секретар Служби автомобільних доріг в області Жанна Петрович, начальник управління Нацполіції в області Сергій Кондрашенко, речниця Апеляційного суду області Наталія Гладуняк, міжнародний благодійний фонд «Янгол життя» і його засновники Вікторія Семененко, Наталія Селецька й Ольга Присяжнюк, регіональний представник медтехніки «OMRON» Наталія Котлярчук, фотограф Леся Присяжна, Олена Запісочна і родина Цуканових – Микола, Світлана та їхній син Глєб.

– Дуже добре, що наближаючись до сторіччя, коло друзів і героїв «Кіровоградської правди» стає все ширшим, а газета навпаки не старішає, а набирає сили, стає повнокровною і живою. Багато років наша родина читає улюблену газету і надзвичайно приємно мати таких друзів. Щиро бажаємо газеті побільше таких вірних читачів і друзів, – звернувся власник галереї «Єлисаветград» і учасник багатьох редакційних благодійних акцій Микола Цуканов.

– На початку наступного місяця «Кіровоградська правда» святкуватиме своє перше століття. До цієї дати редакція поставила собі завдання виконати умовно сотню добрих справ, і колектив у цьому напрямку дуже наполегливо працює, – зауважує директор «КП» Олена Данилишин. – Але нам би не вдалося нічого реалізувати без підтримки друзів, партнерів, небайдужих читачів... Щиро вдячні усім і кожному зокрема за підтримку, за те, що наші серця б’ються в унісон, за те, що в потрібний момент підставляєте плече. Робота журналістів полягає не лише в інформуванні про ті чи інші події – силу слова можна спрямувати на добрі справи, які бодай трохи змінять цей світ на краще. І така робота сьогодні на першому місці для команди «КП».

 

01921

 

фото: Ігор Філіпенко, Глєб Цуканов

e-max.it: your social media marketing partner