Учень звичайної сільської школи став призером всеукраїнського конкурсу з ІТ-технологій

,

03398Стас Раджапов навчається у восьмому класі Новосілківської загальноосвітньої школи, яка є філією Голованівської школи-гімназії імені Шевченка. Це звичайна сільська школа-дитячий садок, куди ходять всього 64 учні. Проте саме завдяки талановитим дітям про неї знають в усій Україні. Нещодавно Стас Раджапов став призером всеукраїнського конкурсу з інформаційних технологій для дітей та учнівської молоді «ITalent», який відбувся в Києві за ініціативи Українського державного центру позашкільної освіти. Як виховують у настільки талановитих учнів, та про що мріє розумник, – в учителів розпитувала «КП».

Цьогоріч Стас Раджапов уже вдруге взяв участь у престижному конкурсі «ITalent» і вийшов у фіналісти. Торік зі своєю роботою з 3D-графіки потрапив у десятку кращих конкурсантів. Це настільки розпалило бажання хлопця перемогти, що вже до цьогорічних змагань значно ускладнив завдання і підготував роботу з 3D-анімації. Розробка хлопця неабияк вразила журі, що упевнено вийшла у фінал, а Стас отримав третє місце.

– І для Стаса, і для школи це дуже почесно. Уявіть собі, перше місце отримав конкурсант із Харкова, друге – з Миргорода, а третє – з маленької Новосілківської школи, де навіть сучасного комп’ютерного класу немає, – пишається учнем педагог Володимир Мужайлов.

Учитель каже, хлопець гарно навчається з усіх предметів, але найбільше цікавиться інформатикою.

– Багато дітей добре вчаться, але Стас на їхньому фоні значно виділяється. Він прагне розвиватися, пізнавати щось нове. Ми щодня з ним спілкуємося про новини в галузі ІТ-технологій, йому це цікаво. Він дуже сумлінно працював над конкурсною роботою і я радію, що серед такої великої кількості учасників він показав достойний рівень, – розповідає про талановитого школяра вчитель і додає, сьогодні всі діти цікавляться комп’ютерами, але до цього у Стаса є бажання розвиватися.

Сам Стас теж неабияк радіє такому успіху і каже, націлений на нові конкурси і звершення.

– Уперше про конкурс із інформаційних технологій дізнався торік від свого вчителя. Думаю, чому б не спробувати свої сили? Тоді моя робота потрапила у десятку кращих і це мене надихнуло, – ділиться талановитий школяр.

Хлопчик настільки захопився змаганнями і роботами інших конкурсантів, що одразу навіть не зрозумів, як сам став фіналістом і здобув третє місце.

– Коли оголосили результати, мене одразу охопив якийсь страх і подив – невже це я! Там було так багато людей, я вперше побував у столиці… А коли себе опанував, то дуже зрадів. Мій учитель, Володимир Олексійович, радів не менше ніж я, – радіє Стас Раджапов.

У досягненні такого гарного результату варто відзначити і роботу педагога. До речі, Володимир Мужайлов за освітою вчитель біології і основ здоров’я, проте за специфікою сільської школи довелося ще освоїти інформаційні технології. Тож тепер викладає інформатику і досить успішно, бо зумів не тільки прищепити дітям інтерес до предмету, а й показати результати вкладених знань на конкурсах і олімпіадах. Утім наставник справедливо відзначає, успіхів було б набагато важче досягти, якби батьки не підтримували своїх дітей.

Інтерес до сучасних технологій у талановитого школяра була ще з дитинства, каже мама Наталія Раджапова.

– Напевно сучасний світ сприяв цьому. З дитинства цікавився інтернетом, щось там шукав, дізнався як зробити краще. Синове прагнення розвиватися підтримую. Йому подобається інформатика, намагається показати свої досягнення у різних конкурсах, то я своїй дитині у цьому тільки допомагаю, – пишається жінка.

У найближчій перспективі і вчитель, і його учень налаштовуються на нові здобутки в інших конкурсах. Про вибір професії Стас поки не загадує, але мрією ділиться – хоче бути програмістом.

 

фото: із соцмережі

e-max.it: your social media marketing partner