Волосся дибки: у Новоукраїнці батьки морили голодом чотирирічного сина?

,

04036Наприкінці минулого тижня правоохоронці, соціальні служби та медики Новоукраїнки об’єдналися, аби від рідних батьків урятували чотирирічного сина. Замість 16 кілограмів – норми для свого віку – малюк важив усього 7! Коли його побачили – ледь стримували сльози навіть чоловіки.

– Ми застали дитину у ліжечку з голови до п’ят вимащену власними фекаліями, – розповідають «КП» очевидці. – Він був настільки худюсінький, що серце просто розривалося. Коли їхали до лікарні, хлопчик постійно просив хлібчика і водички. Медики, подіставали тормозки. А в лікарні, як у руках медсестри побачив каструлю, почав кричати… Уявіть собі, наскільки він був голодний. Дівчатка-сестрички – молодці, поприносили хто каші, хто молочка…


Скільки дитина недоїдала – спеціалісти не беруться гадати. Чекають на результати обстеження.


– Дитину доставили до нас у супроводі соціальних служб. Нині хлопчика обстежують. Його стан не загрожує життю, – прокоментували «КП» у медзакладі, де нині знаходиться малий.


У службі у справах дітей виконавчого комітету Новоукраїнської міськради ситуацію коментують стримано. Там кажуть, 9 серпня патронажний педіатр і медсестра повідомили, що під час огляду десятимісячного немовля, побачили в родині у важкому стані іншу дитину – виснаженого чотирирічного хлопчика. Попри наполягання медиків, госпіталізувати малого батьки категорично відмовилися.


– Ми одразу поїхали до сім’ї, однак у будинок нас не пустили. Довелося звернутися до поліції та прокуратури. Правоохоронці у свою чергу звернулися до суду за санкцією, – коментує начальник тамтешньої служби у справах дітей Олександр Спринсян і пояснює, у помешкання потрапили лише після того, як поліція отримала дозвіл суду.


У службі констатують, досі родина не стояла у них на обліку, бо сигналів про неналежне виконання батьківських обов’язків не надходило, а також не було можливості оглянути й оцінити умови проживання дітей, так як працівників батьки не пускали у помешкання. Водночас там зауважують, наразі вирішується питання про позбавлення прав батьків, однак усе залежатиме від висновків судмедекспертизи і суду.
Крім чотирирічного сина, у родині є ще троє доньок – 2008, 2012 і 2017 років народження. Ті візуально у задовільному стані.


Тим часом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за злісне невиконання батьківських обов’язків.


– Новоукраїнський райвідділ поліції відкрив кримінальне провадження за статтею 166 Кримінального кодексу – злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною, – прокоментували «КП» у поліції.

 

Продовження. Батько хлопчика з Новоукраїнки прокоментував, чому малий такий худий

 

фото: із власних джерел

e-max.it: your social media marketing partner