Автобус із дітьми, що перекинувся на криворізькій трасі, виїхав без належного дозволу

,

6982Водії автобуса, які везли кіровоградських вихованців ДЮЦу на захід у Дніпро, не мали на те відповідного дозволу. Навіть якби фірма­перевізник звернулася за дозволом до управління безпеки дорожнього руху, все одно його не отримала б. У цьому переконує заступник голови облдерж­адміністрації Сергій Коваленко.

Страшна аварія на криворізькій трасі набула широкого розголосу. Нагадаємо, автобус із учасниками кіровоградських колективів театру­студії «Маска» та ансамблю бандуристів «Орія», які 3 грудня їхали виступати в Дніпро, перекинувся на криворізькій трасі. В автобусі було 42 пасажири – 34 дитини, 7 керівників, 6 батьків і 2 водії. У результаті ДТП загинула 42­річна жінка – перша віолончель Дніпровського Театру опери та балету і камерного оркестру «Времена года», концертмейстер Ірина Томчук.

Пасажири автобуса зазнали  різноманітних травм. Школярі відбулися незначними ушкодженнями, а їхня викладачка, керівник театру­студії «Маска» Надія Фільченкова досі перебуває в тяжкому стані в дніпровській лікарні.

Тим часом заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко заявив, водії автобуса, які везли дітей на захід у Дніпро, не мали на те необхідного дозволу.

– Першого грудня ми отримали повідомлення про погіршення погодних умов. Того ж дня прийняли рішення обмежити рух шкільних автобусів, адже дороги області на той момент не були розчищені. Заборону на рух шкільного транспорту планували зняти після того, як комунальники розчистять дороги. Компанія­перевізник, що везла дітей у Дніпро, мала взяти дозвіл в управлінні безпеки дорожнього руху. І, запевняю, якби вони зверталися, все одно його не отримали б, – наголосив посадовець.

Чиновник повідомив, причини аварії з’ясовують правоохоронці, а стосовно керівників обласного ДЮЦу й компанії­перевізника розпочато службове розслідування. За його підсумками визначать винних і міру їхнього покарання.

– Головне, що діти не зазнали особливо тяжких травм, усі живі й здорові. Звісно, психологічний стан у школярів зараз дещо нестабільний. У них є боязнь великих автобусів, тому зараз учні разом із батьками проходять  курс психологічної реабілітації, адже пережили дійсно великий стрес, – повідомив посадовець.

«КП» намагалася поспілкуватися з батьками потерпілих чи дорослими, що перебували в автобусі на момент аварії, але учасники ДТП поки відмовляються давати будь­які коментарі. Як стало відомо з власних джерел, більшість батьків до керівництва ДЮЦу претензій не мають. Керівник театру­студії «Маска» Надія Фільченкова досі перебуває в дніпровській лікарні, стан жінки стабільний.

 

e-max.it: your social media marketing partner