Генпрокуратура провела обшуки у Чорноіваненка

,

7847Слідчі Генеральної прокуратури України провели обшуки у Кіровоградській обласній раді вчора, 23 лютого.

Як повідомили «КП» джерела у правоохоронних органах, обшуки проводилися в рамках кримінального провадження.

Зокрема слідчі вилучили проекти рішень і прийняті рішення, які виносилися торік на розгляд облради, що мають ознаки порушень Конституції.

Джерела «КП» уточнили, мова йде про звернення до вищих державних органів влади – Верховної ради та Кабміну, у яких піднімалося питання розмежування повноважень між органами місцевого самоврядування та урядом.

«КП» з’ясувала, що минулого року Кіровоградська обласна рада прийняла лише одне таке рішення – 20 травня 2016 року депутати проголосували за запит свого колеги Валерія Кальченка, у якому містилося звернення до Кабінету Міністрів України щодо укладання Угоди про співпрацю між Кабінетом Міністрів України, Кіровоградською обласною державною адміністрацією та Кіровоградською обласною радою.

7848


«(…)розглянути питання переходу до договірних відносин між Урядом, місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування в контексті розмежування повноважень та реформування місцевого самоврядування», – зазначалося між іншим у рішенні.

7845

7846


Аналогічні обшуки правоохоронці провели у Житомирській та Рівненській обласних радах.

Нагадаємо, Кіровоградську обласну раду очолює Олександр Чорноіваненко, «Батьківщина». Депутат Валерій Кальченко також є представником цієї політсили.

e-max.it: your social media marketing partner