У Кіровограді працівники «Нової пошти» врятували на пожежі хлопчика

, КП

8876На тлі сотні скарг, які останнім часом сипалися на роботу кіровоградської «Нової пошти», ця новина вразила в саме серце – хлопці, працівники відділення №10, – врятували життя дитини. Саме перед травневими святами наприкінці минулого тижня в обласному центрі на Соборній загорівся балкон однієї з триповерхівок. У квартирі на той час був маленький хлопчик. Могло б статися непоправне, якби не Артем Макаренко, Тарас Швайка, Роман Тищенко і Станіслав Капорін. Вони, не роздумуючи, кинулися рятувати малого і гасити пожежу.

– Це все відбулося дуже швидко. Ми, як завжди, працювали. До нас у відділення зайшов чоловік і сказав, що над нами на другому поверсі горить балкон. Ми кинулися стукати у вікна, щоб хтось вийшов, раптом там люди були і вони нічого не бачили. З квартири, де була пожежа, ніхто не відгукувався. А з третього поверху визирнула жінка і сказала, що в квартирі є діти і, скоріше за все, з дорослих нікого немає, – розповідає керівник відділення «Нової пошти» №10 Артем Макаренко.

Хлопці спитали у неї код вхідних дверей і кинулися на другий поверх.

– Почали стукати у двері, там відгукнувся хлопчик – плакав, кричав, розповідав, що у квартирі дим. Колега одразу йому сказав, щоб він швиденько знайшов якусь ганчірку, намочив її і дихав через неї. Інші – побігли за інструментами, щоб виламати двері. Також допомагав сусід із дев’ятиповерхівки, – продовжує співрозмовник «КП». – Для нас найголовніше було врятувати дитину. Але двері ніяк не вдавалося відчинити. Ми і сокирою пробували. Пощастило, що почав відходити один одвірок із коробкою. І ми вже всі разом налягли на двері й так виламали. Вивели хлопчика. На вигляд йому років шість, наляканий дуже був, у паніці. А так, слава Богу, цілий.

Переконавшись, що з дитиною все гаразд, чоловіки кинулися гасити пожежу.

– Хлопчика передали сусідам. Наче тоді вже й мама прийшла його. А ми почали гасити, бо полум’я з балкону перекинулося­ на квартиру. Принесли один вогнегасник, потім колега побіг за іншим. Але на той момент уже приїхали пожежні і вони вже гасили полум’я. Також поліція приїхала, почали з’ясовувати обставини події. А ми пішли далі працювати, – продовжує скромно розповідати про подвиг Артем Макаренко.

«КП» вдалося зв’язатися з директором Кіровоградської і Вінницької філій «Нової пошти» Юрієм Коваленком. Той зізнався, вчинком підлеглих пишається і пообіцяв відзначити хлопців.

– Особисто від мене цим працівникам буде подяка і винагорода. Я пишаюся, що у мене працюють такі люди. Подамо інформацію у наш департамент, у нас є корпоративний журнал, що сталася така подія і наші хлопці врятували дитину, що є такі відважні люди, – прокоментував він.

Газета також намагалася відшукати родину погорільців, однак не вдалося.

 

фото: Олена Карпенко

 

8877

e-max.it: your social media marketing partner