Перевізники пасажирам: не подобається ціна – ходіть пішки!

,

1158У Ленінському суді Кіровограда відбулося чергове засідання у справі про оскарження тарифів на проїзд у маршрутках. Позивач – керівник Центру громадянської підтримки міжнародних проектів Ярослав Турчин розповів: на цей раз суд заслуховував позиції сторін. Як з’ясувалося, у перевізників і міської влади вони ледь не ідентичні. На боці ж пасажирів, окрім громадського активіста, прокуратура.

Ярослав турчин, як і раніше стоїть на своєму: у Кіровограді законний лише один тариф – 2 гривні. Все решта – неправочинне.

– Рішення виконкому підняти вартість проїзду до 3 гривень, а потім зменшити до 2,5 – незаконні, бо приймали їх фактично в один і той же спосіб, з порушеннями, – заявляє Турчин.

Нагадаємо, він просить суд зобов’язати секретаря міської ради Івана Марковського вжити заходів щодо невідкладного оприлюднення у «Вечірній газеті» рішення міської ради від 3 червня про скасування тарифу на проїзд у розмірі 3 гривень, зобов’язати виконком визнати нечинними тимчасові угоди з перевізниками, а ще – взагалі відсторонити виконавчий комітет від процедури погодження тарифів на проїзд.

Ярослав Турчин розповідає, що під час засідання, дивним чином співпала позиція перевізників і міськвиконкому.

– Замість того, щоб відстоювати інтереси городян, представники виконкому фактично говорять в унісон із перевізниками. Хіба це не лобіювання інтересів? – риторично запитує активіст і переказує слова представника ПП «Олікс» Наталії Майнард: кому не подобається проїзд за 3 гривні – ходіть пішки або їздіть на таксі!

Як уже повідомляла «КП», з 19 червня у Кіровограді діє тимчасовий тариф на проїзд у 2,5. Утім, до вересня його переглянуть. Бо міська влада пообіцяла перевізникам.

Тим часом, свою роботу активізував тролейбусний парк. У «рогатих» з’явилася мотиваційна реклама, в якій демонструють переваги електротранспорту. Розробники такої агітки вказують на екологічність і дешевизну проїзду.
e-max.it: your social media marketing partner