У Лісовому пустує колишній військовий гуртожиток, який міг би стати прихистком для переселенців

,

1163Але намагання селищного голови достукатися до можновладців марні.

Біженців зі сходу могли б прийняти у селищі Лісове Олександрівського району. Там пустує гуртожиток, що раніше належав військовій частині. Про це «КП» повідомила небайдужа читачка, яка побажала, щоб її прізвище не вказували на сторінках газети.

Аби перевірити достовірність цієї інформації, газета поспілкувалася із селищним головою Лісового Вадимом Галкіним. Він підтвердив, що, дійсно, на ввіреній йому території є приміщення, де ніхто не проживає і там цілком реально поселити біженців. Однак у гуртожитку спочатку необхідно відремонтувати кімнати. Каже, от тільки бажаючих допомогти нема. І це попри численні звернення до посадовців.

– Я звертався в обласну адміністрацію, подавав навіть півтора місяці тому листа в Кабінет Міністрів з проханням виділити грошей, щоб ці квартири відремонтувати, – розповідає селищний голова і пояснює, що у колишньому гуртожитку кімнати нормальні: вода підведена, каналізація працює…

– Якщо поставити електроплитку, то дві-три людини в кімнату можна поселити. Відносно ліжок, матраців і так далі – це питання можна вирішити з командуванням частини. В них на складі все є. Бойлер я і сам можу придбати, щоб у людей була гаряча вода, – говорить Вадим Галкін.

Утім коли така ініціатива знайде свою підтримку – не відомо.

Очільник селища каже, що районна державна адміністрація нещодавно прийняла рішення, що самостійно регулюватиме питання щодо надходження гуманітарної допомоги переселенцям. Проте, вважає селищний голова, спершу варто було б створити умови для проживання людей зі сходу.

Та попри те, що на глобальний ремонт кімнат у гуртожитку коштів немає, на території Лісового, за словами Вадима Галкіна, є ще чотири квартири з меблями, посудом і підведеною водою. Ці квадратні метри, каже селищний голова, також могли б слугувати житлом для біженців. Він говорить, що повідомляв райдержадміністрацію про це, однак поки туди ще нікого не поселили.
e-max.it: your social media marketing partner