Допомогу по догляду за дитиною до трьох років скасували (ІНФОГРАФІКА)

,

1170Починаючи з цього місяця, допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку припиняється, а виплати при народженні другої і третьої дитини скорочуються!

Віднині розмір допомоги при народженні дитини не залежатиме від того, якою за рахунком вона народилася – першою, другою чи третьою… Держава встановила фіксований розмір допомоги – 41 тисячу 280 гривень.

Водночас з липня припиняється виплата допомоги по догляду за дитиною до трьох років.

– Відразу після народження дитини сім’ї виплачуватиметься 10 тисяч 320 гривень. Решту суми допомоги – 30 тисяч 960 гривень – сім’я отримуватиме протягом 36 місяців по 860 гривень щомісяця, – пояснюють у Міністерстві соціальної політики і додають, якщо член сім’ї, який отримує допомогу, вирішить вийти на роботу, виплати все одно нараховуватимуться до досягнення дитиною трьох років.

Крім того, підкреслюють посадовці, час перебування члена сім’ї у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку зараховуватиметься до трудового стажу.

1169

Разом з тим у Мінсоцполітики зауважують, що допомога, призначена до 1 липня 2014 року, не переглядатиметься, а виплати здійснюватимуться у тих же розмірах і термінах.

Щоправда, віднині батьки, які усиновили дитину, з 1 липня 2014 року отримуватимуть стільки ж, скільки й батьки, у яких народилося своє немовля.

Нагадаємо, раніше за первістка держава виплачувала 30 тисяч 960 гривень, за другу дитину – 61 тисячу 920 гривень, а на третю і наступні – 123 тисячі 840 гривень.
e-max.it: your social media marketing partner