Експерти зарахували Кіровоградщину до пятірки регіонів-лідерів

,

1426Кіровоградська область увійшла в «проривну п’ятірку» разом із містом Києвом, Вінницькою, Миколаївською та Одеською областями. Ці регіони, на думку дослідників Інституту стратегічних досліджень «Нова Україна», в умовах війни можуть стати локомотивами стабілізації країни, її економічного відродження, вважає директор Інституту Андрій Єрмолаєв, який у рамках проекту «Діалоги про майбутнє: стратегія регіонального розвитку» провів зустріч у Кіровограді з лідерами місцевого самоврядування, експертами, громадськими активістами, представниками бізнесу, представниками політичних партій.

Столичні аналітики переконані, Кіровоградська область останнім часом демонструвала цікавий приклад агропромислового розвитку, створення внутрішнього ємного ринку.

– Є серйозні передумови для нової ролі ядерної галузі, враховуючи, що на Кіровоградщині сконцентрована уранодобувна промисловість. Перспектива української енергетики – це мирний атом, у тому числі і з використанням сучасних технологій незбагаченого урану, – окреслив роль регіону Андрій Єрмолаєв.

1425Як наголосили експерти, Кіровоградська область і сам Кіровоград починають відігравати якісно нову роль регіону-лідера в процесі модернізації України. Кризові події в Україні актуалізують перегляд стратегічних напрямів розвитку території в перспективі на 2015-2020 роки. Зокрема, такими напрямками, на думку фахівців, мають стати: розвиток ядерного потенціалу, національної безпеки, агро-індустріального кластеру, екотехнологій, взаємодія міста з усією країною, популяризація бренду «Кіровоград – креативне місто».
e-max.it: your social media marketing partner