Долинська: Якщо чиновники не виправляться, наступного разу можуть отримати гарного прочухана

,

1510Минулого четверга жителі Долинської, яких організувала незалежна профспілка «Трудова солідарність», захопили міську раду. Причина – ряд наболілих проблем у сфері житлово-комунального господарства. Головна з них – чи не найвищий в Україні тариф на опалення. Обурена громада вимагала термінового засідання міськвиконкому, інакше – погрожувала нікого не випустити з приміщення.

Окрім високого тарифу, жителі Долинської обурені й тим, що не можуть перейти на індивідуальне опалення. Тим же, кому це все-таки вдалося зробити, нараховують непідйомні суми за централізоване тепло, стягувати які обіцяють через суд.

Люди вимагали від місцевої влади дати можливість усім охочим перейти на індивідуальне опалення, встановити справедливі тарифи на компослуги, у першу чергу на опалення, а також скасувати незаконні судові рішення щодо боржників і відкликати судових виконавців.

– Становище міста дуже скрутне, – розповідає голова профспілки «Трудова солідарність» Віталій Махинько. – Людям не платять зарплату так ще й змушують жителів платити за найвищими тарифами в Україні за послуги, які вони не отримують. Це багатьом долинчанам набридло. Ми прийшли мирно донести свої претензії, а перед нами закрили двері. Ми уже шостий рік боремося. Люди зараз дуже швидко навчать владу, як та має працювати. Якщо чиновники не виправляться, наступного разу можуть отримати гарного прочухана.

– Близько 80 людей зайшли до приміщення міської ради, вибили двері до зали, вимагали зібрати виконком. Попередньо люди самовільно відключилися від системи централізованого опалення. Підприємство, яке надає послуги, виставляло їм борги за використане теп­ло. Люди зверталися до нас, щоб узаконити усі самовільні відключення. Але є порядок про відключення окремих будинків від централізованого опалення. Відключалися квартирами, а не будинками. Велися переговори, щоб вони здійснювали це у відповідності до законодавства. Люди захотіли, щоб ми прийняли рішення про узаконення їхніх дій. Були неодноразові переговори, роботи комісій, але згоди не дій­шли. Після того люди прийшли в міську раду, оголосили про мітинг. Того дня мала відбутися сесія, люди зайшли в зал, на їхню вимогу було зібрано виконком і прийнято рішення вважати їхні квартири відключеними. Це питання було вирішено радикально, – коментує заступник міського голови Олександр Сужаєв.

Нині керівники Долинської разом із правоохоронцями готуються надати очільнику регіону Сергію Кузьменку повну інформацію про події минулого тижня.

– Громада міста й керівництво міськради тривалий час не могли знайти спільної мови з приводу встановлення індивідуального опалення, що й призвело до конфлікту, – зазначив учора Сергій Кузьменко. – Я просив би, щоб і правоохоронні органи, і міська рада всебічно розібралися в ситуації, щоб надалі такі проблеми вирішувалися за столом переговорів, а не в спосіб, який вибрали невдоволені люди.

Сергій Кузьменко запевнив, що готовий особисто зустрітися з людьми, які так і не отримали остаточної відповіді на питання, яке їх турбує. Також керівник області вкотре закликав правоохоронців діяти у рамках законодавства і не порушувати прав громадян.
e-max.it: your social media marketing partner