Кабмінівських грошей на квартири сім’ям загиблих вояків вистачить на малосімейку. І то не факт!

,

1527Родинам двох прикордонників із Кіровограда, які загинули на сході, держава виділила 493 тисячі гривень на придбання житла. «КП» поцікавилася у ріелторів, чи справді на таку суму можна придбати цілих дві однокімнатні квартири в обласному центрі.

Дізнавшись про суму, на яку теоретично мають прид­бати квартири загиб­лим героям, ріелтори делікатно повідомляють: за такі гроші можуть підібрати лише малосімейку і то дешеві квадратні метри треба ще добре пошукати. Серед запропонованих варіантів – малогабаритки в будинках по Жадова за 16 тисяч доларів, на Миколаївці за 16,5 тисяч на дев’ятому поверсі і без ліфта та на Балашівці – за 17 тисяч «зелених».

– Ви хочете нормальну квартиру за 15 тисяч доларів? Найнижча ціна по Кіровограду – не менше 20 тисяч. На вашу суму можемо запропонувати тільки квартири в малосімейках. Але ж врахуйте, що ще на оформлення треба витратити і на послуги агентства нерухомості, – кажуть ріелтори.

Тим часом чиновники сподіваються, що цієї суми вистачить на купівлю житла і сім’ям загиблих вояків не доведеться докладати свої кошти.

– Квартири родини шукають самі. Ми їм підказали перевірених ріелторів, які їм допомагають, пропонують варіанти. Від двох квартир родини вже відмовилися. Виділених коштів має вистачити, – повідомив заступник начальника управління капітального будівництва облдержадміністрації Ігор Царьов.

Проте, як не запевняють чиновники, родинам все-таки доведеться докладати свої кошти. «КП» із власних джерел стало відомо, що вдова одного із загиблих днями придбає квартиру, доклавши до виділених грошей свої.
e-max.it: your social media marketing partner