Кому вигідно, щоб біл-борди в Кіровограді ніхто не чіпав?

,

1538Як би юридично чиновники не завуалювали скандальне рішення виконавчого комітету Кіровоградської міської ради про скасування мораторію на встановлення рекламних носіїв на центральних вулицях Кіровограда, містяни добе розуміють: це перший крок до перетворення обласного центру на рекламну яму. Ще більшу за ту, в якій місто знаходиться зараз. Кому це вигідно? Відповіді на поверхні.

Нинішня влада добре «причепурила» проект рекламного рішення, яким затверджується комплексна схема розміщення рекламних конструкцій у центрі міста. А ще наприкінці серпня, до «редагування», він мав більш правдивий вигляд. Зокрема, відкритим текстом говорилося про продовження власникам рекламних щитів дії дозволів, термін яких сплинув, і надання нових. Йшлося зокрема про те, що біл-борди і сіті-лайти з’являтимуться на Великій Перспективній, Преображенській (від вулиці Пашутінської до Калініна), Дворцовій та на площі Богдана Хмельницького.

Однак після того, як цю тему підняли місцеві медіа, проект рішення з офіційного сайту міськради кудись зник, а начальник управління архітектури у коментарях ЗМІ заявив, що проект ще «сирий» і його доопрацьовують, аби все не виглядало так, «як поява нових сіті-лайтів, продовження оренди і тому подібне». Як бачимо, «доопрацювали». Тільки в інтересах кого? Очевидно, що не кіровоградців.

Адже новим рішенням не передбачена розробка концепції рекламних носіїв, вимог до сучасного зовнішнього вигляду реклами, зменшення кількості зайвих біл-бордів і сіті-лайтів, які відповідають низці норм, зокрема, не мають належної відстані між собою.

Інше питання полягає в тому, чому поки одні активно протидіють такому рішенню кіровоградської влади, інші - стають на підтримку. Зокрема, у підконтрольному екс-нардепові Андрію Табалову сайту зараз усіляко виправдовують «рекламне» рішення.

Відтак можна припустити, що Табалов має певні бізнес-інтереси, а саме кількадесят біл-бордів, юридично власником яких виступає ВАТ «Кіровоградський хлібозавод». Своїм станом рекламні щити не лише псують вигляд міста, а й можуть бути небезпечними для кіровоградців, про що красномовно свідчать фото.

 1537

1539

e-max.it: your social media marketing partner