Наслідки публікації в «КП»: харчування у школі стало безкоштовним, але не для всіх?

,

1592У минулих номерах «КП» розповідала, як учителі познущалися над двома ученицями з Олександрівки. Бабуся дівчаток відмовилася сплачувати за теоретично безкоштовні шкільні сніданки і її малих – другокласницю Настю буквально на другий день відсадили від загального обіднього столу та недодали до пюре риби, а третьокласницю Ярославу «покарали» лише наполовину – теж недодали якоїсь страви.

Факт цькування і приниження дітей обурив багатьох. Його навіть, з-поміж іншого, обговорювали на громадському форумі, який активісти зібрали у Кіровограді через побори в школах. Тим часом бабуся школярок розповідає «КП», що проблема нібито і вирішилася, але не для всіх, тож крапку ставити зарано.

–Зараз ми не здаємо грошей на сніданки, але решта батьків здають, – розповідає жінка. – Після публікації у райвідділі освіти заворушилися. Але директор досі вимагає з батьків ці 25 гривень. Більшість батьків незадоволені, але не хочуть зв’язуватися з цією проблемою. Вони сказали, що після новорічних свят, коли діти підуть до школи, батьківський комітет знову збереться і люструватиме директора. Кажуть, якщо цим ніхто не хоче займатися, то поставлять сміттєвий бак і таким чином говоритимуть з керівником школи. Іншого виходу немає.

Начальник відділу освіти Олександрівської РДА Федір Шаповал каже, що після того, як учителька відсадила дитину від загального столу, одразу викликав директора. Адекватної розмови не вийшло, проте домовилися з останнім, що побори закінчаться.

– У нас на одну дитину на харчування виділено 1,72 гривні. На ці кошти не можливо нормально прогодувати. Батьки приносять продукти, хто що може, але цього недостатньо. Стався неприпустимий випадок. У той же день, коли дитину відсадили від загального столу, я викликав директора школи. Те, що він мені казав, цитувати не буду, бо в його словах нічого педагогічного, толерантного і дипломатичного не було. Ми разом поїхали до місцевого підприємця і домовилися, що той даватиме школі олію. Питання з внесками вирішилося ще того ж дня, – повідомив Федір Шаповал.

Зголосився прокоментувати ситуацію «КП» і сам керівник навчального закладу Василь Бойко. Каже, заборонив батькам нести пожертви до навчального закладу.

– Рішення про здачу коштів на харчування приймали батьківські комітети, щоб діти краще харчувалися. Гроші перераховувалися на спеціальний рахунок, а рада школи використовувала їх для того, щоб закуповувати продукти, розширювати асортимент більше, ніж на 1,72 гривні державних коштів. Фактично батьки уже не здають грошей, я заборонив це робити, порекомендував батькам розглянути це питання ще на батьківських зборах. Кошти на спеціальному рахунку школи ще залишилися, тому затверджене меню поки що витримується, – запевнив директор школи.
e-max.it: your social media marketing partner