Жителька Володимирівки заявляє, що перевізник їй побив вікна

,

1591Люди, які щодня їздять маршрутом «Володимирівка-Знам’янка» скаржаться «КП», що перевізник самовільно підняв ціну на проїзд. Відтак пасажири вимушені платити по десять гривень замість офіційно встановлених шести з половиною. Миритися з таким нахабством власника маршруту люди не хочуть, а тому скандалять. Найбільш активним – б’ють вікна. Принаймні, так заявляє жителька Володимирівки Ніна Семенюк. Сам перевізник слова жінки спростовує, а про підвищення вартості каже коротко: ціни на пальне нестримно ростуть!

Ніна Семенюк розповідає, що їхала в маршрутці у неділю, 22 лютого. Каже, після того, як обурювалася з приводу подорожчання проїзду, вночі їй побили вікна.

– Не тільки я одна сварилася через необґрунтоване підвищення тарифу, – пригадує подробиці жителька Володимирівки. – Того вечора я почала вимагати квиток. Мені водій його виписав від руки. Кілька років тому після такого ж випадку мені теж побили вікна. Тому цього разу я спитала: «Сподіваюся, цього разу вікна не поб’єте?». І що ви думаєте? Уже вночі вікна побили. Збіг?

– Я викликала міліцію, – продовжує співрозмовниця «КП». – Розповіла їм усе, вони записали. Але в міліції мені порадили: «Ви, жіночко, менше балакайте в наші часи».

Жінка пояснює, що до червня минулого року проїзд коштував 3,5 гривні. Потім піднявся до 6,5 гривень. А з 15 лютого беруть уже по десять.

Здорожчання вартості проїзду перевізник називає вимушеним кроком. Каже ціни на паливо і запчастини нестримно ростуть. А тому, якщо ціна буде меншою – від обслуговування маршруту відмовиться.

– Установили тариф, орієнтуючись на ціни на заправках і курс долара, – пояснює перевізник Володимир Назаренко. – З ким узгоджували тариф? А у нас взагалі хтось із кимось щось узгоджує? Якщо не піднімемо, то наступного дня просто не виїдемо, нам не буде за що заправляти автобуси. Навіть при новій ціні на проїзд. Люди скаржаться, я їх також розумію. Я їм даю таку ж відповідь: або ми ставимо таку ціну, або зупиняємося. У мене борг за солярку вже 30 тисяч, не враховуючи запчастин. Чим мені віддавати? Не я один, це усі перевізники по області не сьогодні-завтра стануть.

Версію жінки, що саме перевізник побив їй вночі вікна, сам Назаренко заперечує. Каже, такого не було.

– Я що, схожий на дитячий садочок? Якщо завтра хтось, хто їхав у моєму автобусі, повіситься, то я також буду винен? Мені голова райдержадміністрації подзвонив і сказав, що ця жінка звинувачує нас обох. Нам по 50 років, а ми підемо вікна бити? Ну це ж смішно, – відхрещується Володимир Назаренко.

У райдержадміністрації пояснюють, що підвищення вартості проїзду перевізник ні з ким не погоджував.

– Перевізник нам повідомив, що піднімає тариф до десяти гривень, – говорить перший заступник голови Знам’янської РДА Ярослав Корчинський. – Але офіційної згоди у нього немає, жодних розрахунків і документації він не надав. Зрозуміло, ціна на пальне підвищилася, але можна це вирішувати цивілізовано. Піти до людей і пояснити їм. Люди погодилися б платити і по десять гривень, вони поставилися б із розумінням. Але перевізник веде себе нечемно і нестримано. Його поведінка нагнітає обстановку і тому люди пишуть скарги в різні інстанції.

Посадовець каже, у зв’язку з численними скаргами на нинішнього перевізника, вони із задоволенням змінили б його. Проте поки альтернативи немає.

– Якщо розірвати угоду – транспорт зупиниться взагалі. Зобов’язати його зменшити ціну на проїзд – ми не можемо. Тому є така проблема і вирішити її складно. Зараз шукаємо іншого перевізника, – зізнається Ярослав Корчинський.
e-max.it: your social media marketing partner