Наслідки шахрайства: Моя мама настільки налякана цією ситуацією, що боїться підходити до телефону і виходити з квартири

,

4515«Професори», які телефоном діагностували старенькій бабусі рак кісток, наполягають на терміновому лікуванні. Його загальна вартість – тридцять п’ять тисяч гривень! Навіть після того, як у горе­лікування втрутилася донька потерпілої, правоохоронці та «КП», так звані «професори» не відступають… Чим завершилася історія, яку газета розповідала у минулому номері, читайте далі.

Моїй мамі провели супутникову діагно­стику і встановили «рак кісток». Як діагностували? Сказали зняти всі прикраси з себе і на лоба покласти мокру ганчірку. А далі обстеження йшло по телефону під страшний тріск у слухавці! Ціна – 35 тисяч гривень. Їй сказали, що принесуть ліки, які потрібно попити, бо інакше вона помре. За ще одну порцію пігулок їй потрібно буде заплатити 10 тисяч гривень, – розповіла «КП» кіровоградка Зоя Сорока.

Провівши власне розслідування і припустивши, що люди, які видають себе за професорів, – це звичайні шахраї, вона звернулася за допомогою до правоохоронців.

– Люди з міліції приїздили до моєї мами двічі. Вперше того ж дня, коли я до них звернулася – це була субота. І вдруге – у неділю. Вони спілкувалися з мамою, сусідами, – каже жінка.

Вона зізнається, що дуже важко було пояснити 83-­річній мамі, що, перш ніж приймати таке дороговартісне лікування, потрібно пройти реальне медичне обстеження, звернутися до реальних лікарів. Однак переконати бабусю, з якою вже попрацювали «професори», було вкрай важко.

– Коли нарешті мама зрозуміла, що це шахрайство і що діагностувати рак по телефону неможливо, взялася за голову. Вона тоді сказала: «Мене в молодості не брав гіпноз відомих екстрасенсів, а цим людям якось вдалося переконати мене у своїй правді». Найбільше випробування для неї було пізніше. Того ж дня мама сказала «професорам», що не купуватиме у них ліки, а в понеділок піде до лікарні, до справжнього фахівця. Однак її категорична відмова шахраїв не влаштувала. До неї одразу ж прислали кур’єра з ліками, але мама їх звісно не взяла. Після цього вони ще два дні домагалися мами і розповідали, що в неї рак. Без кінця телефонували їй на стаціонарний телефон, стукали у двері, наполягали, щоб вона все ж таки купили ліки за десять тисяч гривень. Моя мама настільки налякана цією ситуацією, що боїться підходити до телефону і виходити з квартири. А коли йде на вулицю чи в магазин, боїться повернутися назад, адже не знає, хто її може чекати під дверима, – розповідає «КП» Зоя Сорока.

Сусіди теж знають про цю ситуацію і стали на захист жінки. Зараз «професори» не настільки активні, як були у перші дні, почувши про відмову. Періодично телефонують, але слухавку бабуся не піднімає, розповідає її донька.

– Я впевнена, що таких жертв, як моя мама, чимало. Я навіть боюся уявити, яке лікування вони призначають, які препарати моя мама пила і які їй ще хотіли призначити. Люди, будьте обережні! Встановити діагноз по телефону не можливо, тому не потрапляйте на гачок горе­професорів! – закликає Зоя.

У прес-­службі національної поліції у Кіровоградській області коментують, що за даною справою вже відкрито кримінальне провадження і звертаються до городян із проханням бути уважними і повідомляти про такі випадки правоохоронцям.

– Відкрито провадження за статтею 190. У таких випадках потрібно негайно телефонувати у поліцію. Повідомляти родичів, сусідів, тих, із ким спілкуються, щоб вони були в курсі і могли повідомити у поліцію. Довірливість часто грає злий жарт із громадянами, – коментують у поліції.
e-max.it: your social media marketing partner