Шахтарі-пенсіонери з Новомиргорода вимагають повернути їм пільгові пенсії

,

4716Гірники шахти «Новомиргородська» вимагають від районного управління Пенсійного фонду зарахувати їм стаж на підземних роботах і перерахувати пільгові пенсії. Люди мають на руках рішення суду, який призначив Пенсійному фонду здійснити перерахунок. За підтримкою шахтарі­пенсіонери звернулися до народного депутата від «Опозиційного блоку» Сергія Ларіна.

Ще в 98 році тодішній міністр вугільної промисловості підписав наказ про ліквідацію шахти «Новомиргородська». Цю функцію ввірили державному підприємству «Ватутінський будівельний комбінат», який у 1999 році реорганізували у ДП «Ватутін вуглереконструкція». У тому ж 98­му працівників прийняли на роботу по переводу з державного підприємства шахти «Новомиргородська» на підземні професії з демонтажу гірничошахтного обладнання та залишили працювати на підземних атестованих місцях у Новомиргороді. У послідовності наказів зберігається неперервність підземного трудового стажу, – пояснюють у своєму зверненні гірники­пенсіонери. – Однак усупереч чинному законодавству, Пенсійний фонд у Новомиргородському районі вимагає проведення повторної атестації уже атестованих робочих місць і не зважає на рішення Новомиргородського районного суду, Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду, Вищого адміністративного суду, які визнали протиправними дії державних службовців, котрі відповідають за нарахування пенсії.

Гірники кажуть, відтак втрачають до півтори тисячі гривень щомісяця.

Однак біда шахтарів чиновників не розчулює і в Маловисківському об’єднаному управлінні Пенсійного фонду продовжують стояти на своєму, вимагаючи як і раніше повторної атестації робочих місць.

– На цьому підприємстві атестація не була проведена і зробити сьогодні це не можна, бо самого підприємства уже не існує. Вони можуть звертатися в суд і якщо буде рішення на користь гірників­пенсіонерів, ми змушені будемо його виконати, – запевнила заступник начальника об’єднаного управління Людмила Чорномор.

Довести свою правоту державній машині поки вдалося лише двом шахтарям із шести десятків. Чи погодяться інші витрачати власне здоров’я і гроші на судові тяганини – не відомо. Хоча за аналогією вже виграних справ проблему теоретично можна було б вирішити на користь гірників.
e-max.it: your social media marketing partner