У Кіровограді презентують історії важкохворих у збірці «Парасолька»

, КП

4115В обласному центрі працюють над збіркою «Парасолька», головна мета якої – привернути увагу до проблем у паліативній допомозі. У виданні зберуть історії про людей з тяжкими хворобами. Серед авторів проекту – лікарі, журналісти, громадські активісти. Презентувати збірку планують вже у жовтні.

– У регіоні відсутня цільова програма з надання паліативної допомоги. Лише три аптеки здійснюють відпуск опіоїдних анальгетиків, з яких дві у Кіровограді і одна в Олександрії. Це лише статистика, яка навіть не відображає реальну кількість паліативних пацієнтів в області. На кінець минулого року їх налічувалося більше двох тисяч. Люди, які живуть з невиліковними хворобами, щодня стикаються з купою проблем. Кіровоградське обласне відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» проводить серію адвокаційних заходів, щоб привернути увагу до проблем у паліативній допомозі. За допомогою мистецтва ми будемо говорити на важливу тему, – каже куратор створення збірки Вікторія Семененко.


Збірка скрадатиметься з десяти творів, які написали місцеві автори, зокрема «Жити чи вити…» Андрія Гардашнікова, «Можна я буду плакати?» Євгенії Ткаченко, «Метелики взимку не живуть» Наталки Бардалим, «Дівчинко, живи!..» Вікторії Семененко та інші.


У своїх історіях автори розказують про боротьбу за життя, відсутність і важливість психологічної та моральної підтримки, проблеми із призначенням знеболення, самотність, «парасольку» доброти, «парасольку» співчуття.


Усі твори об’єднані у збірці під назвою «Парасолька» – всесвітній символ паліативної допомоги.


Оформлюватиме видання художниця Анастасія Шкода.


Наразі робота над збіркою майже завершена. Презентувати її планують у жовтні до Всесвітнього дня паліативної та хоспісної допомоги.

e-max.it: your social media marketing partner