Військового, який застрелив двох десантників у Канатовому, залишили під вартою

, Олена Сідорова

00761Апеляційний суд Кіровоградської області залишив під вартою військового, який 11 вересня застрелив двох десантників на навчальному полігоні у Канатовому, що в Кіровоградському районі. Таке рішення суд прийняв сьогодні, 25 вересня.

Адвокат Олександр Язан просив суд застосувати до обвинуваченого домашній арешт, втім суд вирішив залишити військового під вартою терміном на два місяці.

– Просили домашній арешт, тому що кваліфікація злочину зазначена не вірна, в ухвалі першої інстанції факти перекручені, доказів, що мій підзахисний – суспільно небезпечна людина і що намагається уникнути відповідальності – немає. Він співпрацює зі слідством, – зазначив захисник.

Нагадаємо, трагедія сталася 11 вересня близько 22:40 на території полігону Канатове. На той час військові 25-ї окремої повітрянодесантної бригади Високомобільних десантних військ Збройних сил України проводили навчання. Тоді «КП» власні джерела повідомили, що загиблі намагалися перевірити, як працюють постові, втім перевищили межі дозволеного.

Нині триває досудове слідство.
e-max.it: your social media marketing partner