Яриніч попросив уряд розібратися, чому на Кіровоградщині підвищили тариф на газ

,

01028Народний депутат України Костянтин Яриніч звернувся до голови уряду Володимира Гройсмана із проханням перевірити, чи законно ВАТ «Кіровоградгаз» підвищив ціну на газ для населення. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«(…) глибоке занепокоєння та обурення громади міста викликало несанкціоноване, без додержання встановлених нормативно-правових процедур проведене 27 вересня 2017 року ВАТ «Кіровоградгаз» зібрання з метою обговорення з представниками громади питання підвищення сумарного діючого тарифу на газ. (…) суб’єкт природної монополії без надання жодних розрахунків формування ціни на газ, його транспортування та розподілу, планує підвищити тариф для споживача з 6,95 до 9,24 грн за 1 кубометр газу», – йдеться у зверненні.

Віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон дав доручення Міністерству енергетики, НКРЕ, Антимонопольному комітету перевірити викладені факти.

Нагадаємо, з 1 червня 2017 року тарифи на природний газ складають 6,95 гривень за 1 кубічний метр з ПДВ. Нині ж тариф хочуть підняти до 9,24 гривень за 1 кубічний метр.
e-max.it: your social media marketing partner